Το παγωτό είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό γλύκισμα των παιδιών αλλά υπάρχουν τρόποι να το κάνετε πιο υγιεινό για τα παιδιά σας. Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι σε διάφορες γεύσεις και να έχετε πάντα μια νοστιμιά στην κατάψυξη.
Δείτε δύο απολαυστικές και γευστικές συνταγές!
Σπιτική γρανίτα
Υλικά: 1 κιλό φρούτα της επιλογής σας (πχ φράουλες, πεπόνι)
2 κούπες ζάχαρη ή ¾ κούπας ζαχαρίνη
2 κούπες νερό χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένετε και κόβετε τα φρούτα σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε στο μπλέντερ για να πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια, βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σιροπάκι και στη συνέχεια το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μεταλλικό μπωλ βάζετε τον πολτό που έχετε φτιάξει και το σιρόπι, αφού πρώτα έχει κρυώσει και τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και όταν δείτε ότι παγώνει στις περίπου 2 ώρες το βγάζετε και το χτυπάτε με το μίξερ. Έπειτα το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για περίπου άλλες 2 ώρες και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το μίξερ για να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνετε για 1-2 ώρες ακόμα μέχρι να σερβιριστεί.
Σπιτικό παγωτό με γιαούρτι
Υλικά:
1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1/3 της κούπας τρούφα χρωματιστή
1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα λιωμένη
3 κ.σ κρέμα γάλακτος φόρμες για ξυλάκια
Εκτέλεση:
Ρίχνετε το γιαούρτι, το γάλα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα ελαφρά. Ύστερα, τα βάζετε στις ειδικές φόρμες που έχετε και τα αφήνετε στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου. Μόλις είναι έτοιμα βουτήξτε τη φόρμα μέσα σε λίγο ζεστό νερό και βγάλτε τα μικρά σας παγωτά από τις θήκες τους. Γαρνιρίστε τα με τη λιωμένη σοκολάτα και ύστερα ρίξτε τη χρωματιστή τρούφα.