Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια συσκευή που λύνει τα χέρια σε πολλά σπίτια αλλά θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο.
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τροφές που δεν πρέπει να ζεσταίνονται ή να μαγειρεύονται στο φούρνο μικροκυμάτων κυρίως γιατί χάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους ή προκαλούν άσχημα αποτελέσματα.
Δείτε τρεις από αυτές…
1. Καυτερές Πιπεριές
Η καψαϊκίνη που περιέχουν εξατμίζεται στις υψηλές θερμοκρασίες προκαλώντας μια πολύ δυσάρεστη μυρωδιά.
2. Πράσινα Λαχανικά
Τα βραστά πράσινα λαχανικά που έχουν περισσέψει από ένα γεύματα είναι προτιμότερο να καταναλωθούν κρύα παρά να ζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων. Οι υψηλές συγκεντρώσεις των νιτρικών στα φύλλα των πράσινων λαχανικών μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες εξαιτίας της μεγαλης θερμοκρασίας, συστατικό που είναι βλαβερό.
3. Αυγά με το τσόφλι
Καθόλου καλή ιδέα να μπουν στα μικροκύματα. Το εσωτερικό θα ζεσταθεί αρκετά και ο ατμός δε θα έχει από πουθενά να βγει με αποτέλεσμα το αυγό να σκάσει και να γεμίσει το φούρνο με ασπράδι και κρόκο.