Το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών είναι απαραίτητο για την στοματική υγιεινή αλλά και για μην δημιουργείται κακοσμία.
Η κακοσμία του στόματος είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Τις περισσότερες φορές είναι πιο έντονη το πρωί πριν βουρτσίσουμε τα δόντια μας ή φάμε και πιούμε κάτι.
Τα υπολείμματα τροφών, το σάλιο και το αίμα που δεν απομακρύνονται, μετατρέπονται σε θειώδεις ουσίες, προκαλώντας τη δυσάρεστη οσμή. Δείτε παρακάτω τέσσερις τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε δροσερή και ευχάριστη αναπνοή.
Κανέλα
Το αγαπημένο μπαχαρικό περιέχει αιθέρια έλαια που καταπολεμούν τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας τα οποία προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τσίχλες με γεύση κανέλας, βοηθούν να έχετε δροσερή και φρέσκια αναπνοή. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε κανέλα στον καφέ, το μήλα ή το γιαούρτι.
Μήλο
Βοηθά στην απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια που προκαλεί δυσοσμία και βοηθά στην παραγωγή σάλιου, που αποτελεί ένα φυσικό τρόπο καταπολέμησης της δυσάρεστης αναπνοής. Μασήστε αργά ένα ολόκληρο μήλο με τη φλούδα ή συνδυάστε το με γιαούρτι για να διπλασιάσετε τα οφέλη.
Γιαούρτι
Έχει βρεθεί ότι το ελληνικό γιαούρτι μειώνει την ποσότητα υδροθείου, της ανόργανης χημικής ένωσης που προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή. Να προτιμάτε το σκέτο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, η οποία ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων στο στόμα.
Αγγούρι
Λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση της κακής αναπνοής. Το νερό εμποδίζει την ξηροστομία και απομακρύνει τα ανεπιθύμητα υπολείμματα τροφών που μπορεί να μείνουν στο στόμα μετά το γεύμα. Όπως και τα μήλα, προάγουν την παραγωγή σάλιου και ενυδατώνουν τη στοματική κοιλότητα. Ανάλογη δράση με το αγγούρι, έχει και το σέλινο.