Αν και τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι ξενόφερτα έχουν μπει για τα καλά στη χριστουγεννιάτικη λίστα των γλυκών μας!
Όπως καταλαβαίνεται αυτή η ζύμη έχει ως βάση το τζίντζερ, δηλαδή την πιπερόριζα.
Υλικά (για περίπου 30 μπισκότα)
115 γρ. βούτυρο
65 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
55 ml μελάσα
1 αυγό
1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 1/2 κουτ. του γλυκού τζίντζερ
1/2 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μελάσα και το αυγό και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ανακατεύουμε τη σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε πάνω κάτω αντιστάσεις και ανεβάζουμε τη σχάρα του φούρνου ψηλά.
Ανοίγουμε φύλλο με τα χέρια μας ή με πλάστη, πάχους ένα περίπου εκατοστό και κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκοτάκια μας.
Όσο φύλλο μένει, το ξαναπλάθουμε και κόβουμε πάλι μπισκοτάκια. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και τοποθετούμε τα μπισκότα μας.
Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά στους 160 βαθμούς. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να ξεκουραστούν για ένα – δύο λεπτά πριν πριν τα μεταφέρετε σε πιατέλα!
Tip: Αν θέλετε μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο