Το άμυλο είναι το πρόβλημα!
Σίγουρα έχετε καθαρίσει πατάτες και μέχρι να τις βάλετε στο φαγητό αυτές έχουν γίνει κατάμαυρες. Οι πατάτες γίνονται γρήγορα καφέ όταν εκτίθενται στον καθαρό αέρα επειδή είναι γεμάτες με άμυλο. Όταν το άμυλο εκτίθεται στο οξυγόνο, υποβάλλεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση, η οποία αφήνει την πατάτα σας με γκριζωπό ή καφέ χρώμα. Είναι 100% βρώσιμες, αλλά λιγότερο ελκυστικές.
Η ευκολότερη (και πιο συνηθισμένη) μέθοδος για την προστασία των πολύτιμων πατατών σας από το μαύρισμα είναι η χρήση κρύου νερού. Όταν οι κομμένες πατάτες τοποθετούνται σε νερό ή ακόμη και σε ένα μπολ με παγάκια μέσα στο ψυγείο, η διαδικασία οξείδωσης επιβραδύνεται.
Συμβουλή! Οι κομμένες ή αποφλοιωμένες πατάτες μπορούν να αποθηκευτούν σε κρύο νερό για περίπου 24 ώρες πριν συμβεί κάποια αισθητή αλλαγή στη δομή ή την υφή της.