Τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι ενώ είναι ιδανική συνταγή και ως επιλογή για κέρασμα. Φτιάξτε στο σπίτι σας εύκολα και γρήγορα σπιτικά cupcakes που θα τα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Δείτε τη συνταγή…
Για τα cupcakes
- 3 αυγά
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εσάνς)
- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 60 γραμμάρια γάλα
Για την επικάλυψη
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Για τα cupcakes
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις με φορμάκια βάζουμε 12 χάρτινα φορμάκια.
- Έπειτα στη χαμηλή σκάλα του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, έως ότου αναμειχθούν για λίγο.
- Στη συνέχεια, χτυπάμε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα.
- Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίζουμε τις θέσεις στο ταψί και ψήνουμε τα κεκάκια για 15 περίπου λεπτά.
- Βγάζουμε τα κέικ από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί. Το γλάσο το βάζουμε από πάνω μόνο αφού κρυώσουν εντελώς.
Για την επικάλυψη
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Μεταφέρουμε σε σακούλα κορνέ και γαρνίρουμε τα cupcakes.