Οι μαμάδες μας όταν ήμασταν μικρά, επέμεναν να τρώμε το μπρόκολο γιατί κάνει καλό. Το ίδιο λέμε κι εμείς στα παιδιά μας. Αλλά η αλήθεια είναι πως το μπρόκολο δεν είναι και από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φαγητά.
Ωστόσο, είναι από τα πιο υγιεινά. Και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει βιταμίνες, είναι καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φολικού οξέως και καλίου, ενώ αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Οπότε καταλαβαίνετε πως έχετε λόγους για να το εντάξετε στις συνταγές της εβδομάδας. Και αν στα παιδιά σας δεν είναι το αγαπημένο, βρήκαμε μία νόστιμη συνταγή με μπρόκολο, που δεν θα τα αφήσει ασυγκίνητα… Σουφλέ με μπρόκολο και ζαμπόν.
Τι χρειάζεστε:
1 μεγάλο πακέτο φρυγανιές
1 λίτρο γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
10 φέτες τυρί γκούντα
6 φέτες ζαμπόν
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
½ μπρόκολο κομμένο σε κύβους
400 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
4 αυγά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεματάτε το μπρόκολο για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μεσαίο ταψί βάζετε μια στρώση φρυγανιές βουτηγμένες στο γάλα. Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε το τυρί και το ζαμπόν, την ντομάτα, το μπρόκολο ξανά φρυγανιές και τέλος το τριμμένο τυρί.
Χτυπάτε το γάλα με τα αυγά και περιχύνετε το σουφλέ.
Ψήνετε το σουφλέ για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς με αέρα.