Αυτές τις ημέρες «#Μένουμε σπίτι» και όλες τις ώρες αυτές μπορούμε να τις περάσουμε δημιουργικά. Μάλιστα, οι περισσότερες χώνονται στην κουζίνα και φτιάχνουν διάφορα φαγητά ή γλυκά για την οικογένεια.
Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια συχνά προβλήματα, που όμως, έχουν τη λύση τους. Δείτε ποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσετε και τι να κάνετε στην κάθε περίπτωση.
Βάζετε αλεύρι στο χέρι όπως λέει η συνταγή, αλλά η ζύμη κολλάει
Σε αυτή την περίπτωση, καθαρίζεις τα χέρια από αλεύρι (για αρχή) και κατόπιν ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο. Γενικά, είναι προτιμότερο να βάζεις ελαιόλαδο στα χέρια, παρά αλεύρι.
Το κέικ δεν ξεκολλάει από τη φόρμα και ας έχει κρυώσει
Αυτό και αν είναι από τα πιο συχνά προβλήματα. Σε αυτή την περίπτωση, βρέχετε με ζεστό νερό μια καθαρή πετσέτα, την στραγγίζετε και κατόπιν την τυλίγετε γύρω από τη φόρμα του κέικ. Την αφήνετε για 5 λεπτά περίπου, και δοκιμάζετε ξανά να βάλετε το.
Η κρέμα γάλακτος δεν δένει, όπως λέει η συνταγή
Εδώ, σταματάτε το χτύπημα και βάζετε το σκεύος για λίγο στην κατάψυξη. Αφού κρυώσει αρκετά, χτυπάτε και πάλι την κρέμα. γενικά, η κρέμα γάλακτος όταν τη χτυπάτε θα πρέπει να είναι παγωμένη και το σκεύος να μην είναι ζεστό.