Είναι από τα αγαπημένα έθιμα, μικρών και μεγάλων, που τηρούμε πιστά κάθε χρόνο. Και δεν είναι άλλο, από το βάψιμο των αυγών. Κόκκινα, μπλε, πράσινα, ροζ όποιο χρώμα και αν επιλέξετε, τα πασχαλινά αυγά παίρνουν τη θέση τους, αρχικά στη διακόσμηση του σπιτιού και κατόπιν στο πασχαλινό τραπέζι για το παραδοσιακό τσούγκρισμα.
Και μπορεί, φέτος να μένουμε σπίτι και να μη γιορτάσουμε το Πάσχα με άλλα αγαπημένα πρόσωπα, όμως το βάψιμο των αυγών και κατόπιν το τσούγκρισμα τους, είναι το έθιμο που θα τηρήσουμε και πάλι.
Και όπως είναι γνωστό, το βάψιμο τους έχει και αυτό τα μικρά του μυστικά. Όπως υπάρχει κι ένα μυστικό για λαμπερά βαμμένα αυγά. Δείτε ποιο είναι αυτό:
Όποιον τρόπο βαφής, λοιπόν, και αν επιλέξετε, αφού τελειώσετε με το βάψιμο και πριν προλάβουν τα αυγά να κρυώσουν, πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και ρίξτε λίγο λάδι. Περάστε με απαλές κινήσεις όλη την επιφάνεια του αυγού και αφήστε το για λίγα λεπτά να το απορροφήσει! Τα αυγά σας θα μία λάμψη που θα διαρκέσει.