Μπήκαμε αισίως στον Μάιο και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει. Και μαζί ενισχύεται και η επιθυμία για ένα παγωτό. Και τι καλύτερο για εσάς και τα παιδιά, από τα να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό.
Για εσάς, λοιπόν, που σας αρέσουν η γεύση λεμόνι σάς έχουμε την πιο εύκολη συνταγή.
Υλικά
1/2 λίτρο γάλα
1/2 λίτρο νερό
1 μεγάλο ολόκληρο λεμόνι
400 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σαλέπι
χυμός από 4 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένετε το 1 λεμόνι, το κόβετε στη μέση για να βγάλετε τα κουκούτσια του, το κόβετε σε κομμάτια και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και το πολτοποιημένο λεμόνι, ανακατεύετε καλά, μετά προσθέτετε το νερό, το γάλα, το σαλέπι και τον χυμό των λεμονιών και τα χτυπάτε με το μίξερ καλά.
Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα το βγάζετε από την κατάψυξη και το ξαναχτυπάτε για 2 λεπτά (αυτό το κάνετε 4- 5 φορές κάθε μία ώρα).
Το αφήνετε όλη νύχτα στην κατάψυξη και είναι έτοιμο να το απολαύσετε.