Στη μαγειρική κάθε φορά μπορείς να μάθεις και καινούρια πράγματα και τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις. Κι αυτό γιατί μας έχουν μείνει κάποιες συνήθειες από τις οποίες μπορούμε να απαλλαγούμε. Για παράδειγμα να μην πετάμε κάποια τρόφιμα τα οποία θεωρούμε άχρηστα και ότι δεν πρέπει να καταναλωθούν. Γιατί στην πραγματικότητα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με άλλο τρόπο…
Δείτε, για παράδειγμα, μερικά από αυτά που δεν πρέπει να πετάς στα σκουπίδια όταν μαγειρεύεις…
Tο περίβλημα της παρμεζάνας
Μπορεί να μην το φας αλλά θα το χρησιμοποιήσεις με άλλο τρόπο. Το σκληρό περίβλημα της παρμεζάνας είναι ιδανικό για να αρωματίσεις ζωμούς λαχανικών ή και σάλτσα ντομάτας. Κράτα το περίβλημα της παρμεζάνας και χρησιμοποιήσε το όταν θες στη συνταγή που θες.
Tο νερό από τα μακαρόνια
Κι όμως το νερό που βράζεις τα μακαρόνια είναι πολύ πιο χρήσιμο απ’ ό,τι νομίζεις. Είναι αλατισμένο νερό που έχει πάρει όλο το άμυλο από τα ζυμαρικά και μπορεί να δέσει από μια απλή σάλτσα τομάτας μέχρι μια γαριδομακαρονάδα. Μην το πετάς στο νεροχύτη λοιπόν.
Το ξύσμα από τα πορτοκάλια
Πριν στύψεις τα πορτοκάλια σου και φτιάξεις χυμό, φρόντισε να πάρεις το ξύσμα και να το αποθηκεύσεις στην κατάψυξη. Με αυτό μπορείς να αρωματίσεις κέικ, μπισκότα, τσουρέκια ακόμα και το ριζότο σου. Το ίδιο ισχύει και για το ξύσμα των λεμονιών.