Έχετε βάλει όλη τη μαεστρία σας και τα υλικά εκείνα που είστε σίγουρες πως θα απογειώσουν τη γεύση στη σάλτσα που μόλις ετοιμάζετε. Αλλά λίγο πριν κλείσετε το μάτι κι ενώ έχει γίνει, διαπιστώνετε πως είναι νερουλή!
Είτε η ντομάτα είχε πολλά υγρά, είτε σου έπεσε παραπάνω νερό, η σάλτσα σου δεν είναι αρκετά πηχτή. Τι κάνετε, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση;
Λιώνετε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι σε ελάχιστο νερό και το ρίχνετε στη σάλτσα που βράζει. (εναλλακτικά μπορείτε να το κάνετε με κορν φλάουερ).
Ένα ακόμη μυστικό είναι να ρίξετε ένα μικρό κομμάτι πατάτας μέσα στη σάλτσα. Το άμυλο θα την βοηθήσει να γίνει πιο πηχτή.