Μια πολύ γρήγορη συνταγή με βάση το σιμιγδάλι και τα λαχανικά!
Υλικά
2 κουταλιές σούπας ψιλό κουσκούς
1 φλιτζάνι νερό
¼ κύβου λαχανικών ή κοτόπουλου
1 κουταλιά καφέ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι με βότανα
Τουλάχιστον 3 λαχανικά ( κολοκυθάκι, καρότο, μελιτζάνα, μαϊντανός ή γογγύλι, λίγες σταφίδες ή δαμάσκηνα σε κομματάκια)
Εκτέλεση
Βράστε το νερό με τα μυρωδικά, τις σταφίδες ή τα δαμάσκηνα και τα λαχανικά κομμένα σε μικρούς κύβους. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα λαχανικά να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο. Ξεσκεπάστε και προσθέστε το κουσκούς. Ξανασκεπάστε για δύο λεπτά ώστε να φουσκώσει. Με ένα πιρούνι ανακατέψτε το κουσκούς για να μη κολλάει και να είναι ελαφρύ!