Παιδικά ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Τα Παιδικά ΧΑΜΟΓΕΛΑ ιδρύθηκαν το 1993 και έχουν την έδρα τους στην Άνω Ηλιούπολη, μόλις 6 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

 

Μια ποικιλία από βιωματικές δραστηριότητες είναι αρκετές για να αναπτυχθούν οι κοινωνικές δεξιότητες του παιδιού. Στην αρχή εμφανίζεται δειλά το θριαμβευτικό χαμόγελο της επιτυχίας. Μετά η αίσθηση της σιγουριάς εκφράζεται φανερά με πράξεις αυτοπεποίθησης.
Νιώθει την αίσθηση της αυτονομίας, χαίρεται μέσα από την ψυχή του, χαμογελά.
Γι΄ αυτό τα παιδικά ΧΑΜΟΓΕΛΑ επιδιώκουν να βλέπουν πρόσωπα χαρούμενα, παιδιά ευτυχισμένα.

Το κτίριο πληροί σύγχρονες προδιαγραφές πυραασφάλειας και αντισεισμικής συμπεριφοράς. Διαθέτει μια αίθουσα θεατρικού και παραστατικού παιχνιδιού, μια αίθουσα ειδικών συγκεντρώσεων, δύο κουζίνες και σύγχρονες παιδικές τουαλέτες.

Ο κήπος του κέντρου διαθέτει ψηλά δέντρα και είναι εξοπλισμένος με παιχνίδια εξωτερικού χώρου έτσι ώστε να προσφέρει ψυχοκινητικές δραστηριότητες.
Επιπλέον, βασικό μέλημα του Παιδικά ΧΑΜΟΓΕΛΑ είναι η διατροφική παιδεία του παιδιού με καλομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά από υγιεινά υλικά.

Τα Παιδικά χαμόγελα βρίσκονται σε άμεση επαφή με παιδίατρο και παιδοψυχολόγο ώστε τα παιδιά ύστερα από καθορισμένα τακτικά ραντεβού να παρακολουθούνται ιατρικά.

Τέλος, το σχολικό είναι το σήμα κατατεθέν και το σύμβολο του σχολείου. Έρχεται συνοδεία παιδαγωγού πάντα στην ώρα του και σταματάει στο πιο ασφαλές σημείο που