Εγκυμοσύνη: 19 τρόποι να καταπολεμήσετε τις πρωινές ναυτίες

Μπορεί πρόσφατη έρευνα να υποστηρίζει ότι οι μανούλες που υποφέρουν από τις ναυτίες της εγκυμοσύνης να φέρνουν στον κόσμο πιο υγιή μωρά, δεν παύει όμως να είναι μια ταλαιπωρία.

 

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό για μια έγκυο γυναίκα να ανακατεύεται όλη την ώρα και να αισθάνεται άρρωστη! Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το βάσανο της ναυτίας μπορεί να υποχωρήσει. Μάθετε πώς!

  1. Έχετε τακτικά γεύματα. Καλό είναι να καταναλώνετε μικρά σνακ, κάθε δύο ώρες περίπου, ακόμη κι αν δεν πεινάτε. Ένα άδειο στομάχι σας κάνει να αισθάνεστε ακόμα πιο ζαλισμένη.
  2. Προσοχή στην υπερφαγία! Μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.
  3. Έχετε στο συρτάρι του κομοδίνου σας κρακεράκια έτσι ώστε να μπορείτε να καταναλώνετε δυο τρία το πρωί όταν ξυπνάτε και πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι σας.
  4. Προτιμήστε δροσερά τρόφιμα όπως σαλάτες, γιαούρτι, φρούτα και κρύες σούπες αντί για τα ζεστά που έχουν εντονότερη μυρωδιά.
  5. Παραμείνετε καλά ενυδατωμένες. Εάν το νερό σας φουσκώνει περισσότερο τώρα λόγω εγκυμοσύνης, προσθέστε φέτες φρούτων σε αυτό. 
  6. Προτιμήστε για πρωινό σνακ που να περιέχει πρωτεΐνες και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, όπως είναι το μούσλι με γάλα ή το γιαούρτι με φρούτα.
  7. Τα κρύα ροφήματα είναι επίσης πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τα ζεστά. Οπότε προσθέστε πάγο και απολαύστε τα με την ησυχία σας.
  8. Έχετε ένα πορτοκάλι στην τσάντα σας. Μερικές φορές η γλυκιά, υγρή και δροσερή αίσθηση στο στόμα, βοηθάει.
  9. Ανακαλύψτε ποια είναι εκείνα που σας απωθούν. Ενδεχομένως να είναι οι σαλάτες με αυτά, τα λαχανάκια Βρυξελλών, ο καφές, γενικότερα οτιδήποτε έχει έντονη γεύση. 
  10. Η πιπερόριζα βοηθάει ορισμένες γυναίκες που υποφέρουν από ναυτίες της εγκυμοσύνης. Εισπνεύστε τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο ή πιείτε την πολύτιμη αυτή ρίζα σε ένα ρόφημα.
  11. Χρησιμοποιείστε άοσμα σαπούνια και προϊόντα περιποίησης χωρίς άρωμα για το μπάνιο σας.
  12. Το λεμόνι όπως και το πορτοκάλι μπορεί να κάνει θαύματα! Μπορείτε να το φάτε ή απλά να το μυρίσετε.
  13. Η κόπωση επιδεινώνει τις πρωινές ναυτίες και μπορεί να είναι ο λόγος που σα κάνει να αισθάνεστε χειρότερα μέσα στην ημέρα. Μια σιέστα μπορεί να βοηθήσει. Αν εργάζεστε, κλείστε τα μάτια σας για περίπου 10 λεπτά ή πηγαίνετε μια βόλτα σε ένα κοντινό πάρκο στο μεσημεριανό σας διάλειμμα.
  14. Χαλιναγωγήστε το άγχος σας! Ναι είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, αλλά οι ορμόνες του στρες φαίνετε πως επιδεινώνουν τα συμπτώματα της ναυτίας.
  15. Όταν το αίσθημα της ναυτίας σας «πλημμυρίζει» δοκιμάστε να αναπνεύσετε από το αριστερό ρουθούνι που ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Μπλοκάρετε απαλά το δεξί ρουθούνι και προσπαθήστε να αναπνεύσετε ήρεμα από το αριστερό για λίγα μόλις λεπτά. Τόσο για την εισπνοή όσο και για την εκπνοή.
  16. Αποφύγετε τα πικάντικα, λιπαρά ή τηγανητά φαγητά. Τα τρόφιμα αυτά μπορεί να διαταράξουν το πεπτικό σας σύστημα, υπό κανονικές συνθήκες πόσο μάλλον τώρα που είστε έγκυος.
  17. Ομοίως πράξτε και με την ζάχαρη και τα γλυκά.
  18. Ξεκινήστε τη κολύμβηση μόλις ο καιρός το επιτρέψει. Η φρεσκάδα του αλμυρού νερού μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε την δυσάρεστη αίσθηση και ανακατωσούρα που προκαλούν οι ναυτίες.
  19. Αν όλα αυτά αποτύχουν, ζητήστε άδεια από τη δουλειά και παραμείνετε στο κρεβάτι σας. Δεν θα χαλάσει ο κόσμος για μια μέρα!