Πέντε λόγοι για να τρώει σταφύλι μια έγκυος

Όλα τα φρούτα έχουν ευεργετικές ιδιότητες λόγω του ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες. Ιδιαίτερα το σταφύλι, είναι εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά άλατα.

Ας δούμε λοιπόν κάποια από τα σημαντικότερα οφέλη του σταφυλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Μπορεί να επηρεάσει θετικά την κατάσταση της υγείας σας, την εμφάνιση και κατ’ επέκταση την υγεία και την ανάπτυξη του μωρού σας.

1. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες σας βοηθούν να ελέγχετε την αρθρίτιδα και το άσθμα κατά την εγκυμοσύνη. Η ικανότητα ενυδάτωσης των σταφυλιών αυξάνει την υγρασία στους πνεύμονες, διατηρώντας έτσι μακριά το άσθμα.
2. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που βοηθά στην καλή όραση και στην ενδυνάμωση των αγγείων των ματιών.
3. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η φλαβονολίνη, οι ανθοκυανίνες και η τανίνη που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και αποτρέπουν τις λοιμώξεις.
4. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγνησίου που θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τις κράμπες καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στη νευρομυϊκή μετάδοση.
5. Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και μπορεί να σας οφελήσει σημαντικά στο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.