Πόσο δύσκολο είναι να καταναλώσεις μια… απλή σαλάτα στην εγκυμοσύνη; Έχω την εντύπωση πώς οι περισσότερες δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να «ορμήξουν» σε πιάτο με καρμπονάρα…
Ωστόσο, μια έγκυος θα πρέπει να προσέχει τη διατροφή της, όχι μόνο για τη δική της υγεία, αλλά και του παιδιού της.
Δείτε μια λίστα με πέντε νόστιμες και υγιεινές τροφές που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου γενετικών προβλημάτων, στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και στην πρόληψη επιπλοκών της εγκυμοσύνης:
1. Αμύγδαλα
Μια χούφτα αμύγδαλα παράγει περισσότερο από το 1/3 βιταμίνης Ε, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου σας.
2. Μπανάνες
Οι μπανάνες προσφέρουν σε μια έγκυο περίπου το 10% της αναγκαίας ημερήσιας πρόσληψης σε κάλιο.
3. Λάχανο
Το λάχανο είναι γνωστό ότι παρέχει βιταμίνες Α και C. Ακόμα έχει φολικό οξύ που βοηθάει στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών καθώς και κάλιο που βοηθάει στην κατακράτηση υγρών.
4. Μοσχάρι
Το κρέας του μοσχαριού σας προσφέρει ψευδάργυρο.
5. Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης που το μωρό σε αυτή την περίοδο αναπτύσσεται ταχύτατα!