Ποια είναι τα κατάλληλα εσώρουχα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Η εγκυμοσύνη είναι μια συναρπαστική περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας όσο όμως η κοιλιά μεγαλώνει, ενδεχομένως παρατηρείτε και ορισμένες αλλαγές στο σώμα σας. Μπορεί για παράδειγμα παράλληλα με την κοιλίτσα να αυξάνονται και οι γλουτοί.

Και αν ο σωματότυπός σας είναι πιο κοντά σε εκείνος της Kiera Knightly παρά της Kim Kardashian, είναι λογικό αυτές οι καμπύλες να προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα. Μάθετε λοιπόν ποια είναι τα κατάλληλα εσώρουχα για τις νεαποκτηθέντες καμπύλες και το επιπλέον βάρος στην πλάτη σας. Ως εκ τουτού, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε νέα εσώρουχα που τα επιβάλλουν έτσι κι αλλιώς οι σωματικές αλλαγές που επιφέρει η εγκυμοσύνη. Μην ξεχνάτε ότι αν κάνετε σωστή επιλογή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ραγάδων και χαλάρωσης. Εδώ είναι όσα πρέπει να προσέξετε.

Αποφύγετε τις μπανέλες

Τα σουτιέν με μπανέλες θεωρούνται όχι μόνο άβολα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά μπορεί επίσης να περιορίσουν την ανάπτυξη των ιστών του μαστού, οπότε είναι προτιμότερο να τα αποφεύγετε.

Αγοράστε σουτιέν εγκυμοσύνης με φαρδιές τιράντες

Αν έτσι κι αλλιώς έχετε πληθωρικό στήθος, αναζητήστε σουτιέν με φαρδιές τιράντες ώστε να συγκρατούν το βάρος του στήθους και να μην υποφέρουν οι ώμοι και η πλάτη σας.

Μην φοράτε πολύ σφιχτά σουτιέν

Όποιο κι αν είναι το μέγεθος του στήθους σας, θα πρέπει πάντα να αφήνετε τις τιράντες χαλαρές. Μπορεί να είναι δελεαστικό να σφίγγετε τις τιράντες κάθε φορά ώστε να αισθάνεστε πιο σταθερό το στήθος σας, αλλά αν αφήνουν σημάδι στο δέρμα τότε πρέπει να τις χαλαρώσετε.

Αφήστε το στήθος σας να «αναπνεύσει»

Διαλέξτε ένα σουτιέν εγκυμοσύνης με μαλακό ύφασμα, χωρίς ραφές εσωτερικά στις cups για να μην ενοχλεί και βαμβακερή επένδυση που επιτυγχάνει εξαιρετικό κράτημα ακόμα και για μεγάλο και βαρύ στήθος.

Να ξέρετε ότι τα σουτιέν εγκυμοσύνης δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα κλασικά

Η μόδα έχει προχωρήσει και στα σουτιέν. Μην αγχώνεστε λοιπόν ότι μπορεί να χάσετε τη θηλυκότητα και τη σεξουαλικότητά σας κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών της κύησης. Μπορείτε κάλλιστα να προμηθευτείτε πανέμορφα σετ εσωρούχων, τα οποία θα σας κάνουν να αισθανθείτε ανανεωμένη και πάνω απ’ όλα άνετη.

Εξετάστε το ενδεχόμενο του αθλητικού σουτιέν

Ακόμα κι αν δεν είστε fan του γυμναστηρίου, ένα αθλητικό σουτιέν είναι must – have, τόσο για την υποστήριξη όσο και για την άνεση του στήθους σας. Μερικές γυναίκες τα φοράνε ακόμα και στον ύπνο τους!

Μπορείτε να φορέσετε ακόμα και σουτιέν θηλασμού

Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, όπως θα έχετε διαπιστώσει, το στήθος σας μεγαλώνει καθημερινά. Αυτό επειδή ετοιμάζεται για την παραγωγή γάλακτος. Αν πρόκειται να θηλάσετε το μωρό σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε μήπως πρέπει να επενδύσετε σε κάποιο σουτιέν θηλασμού. Σχεδιασμένα με αποσπώμενες τιράντες με εύκολα ανοίγματα και μαλακά υφάσματα, είναι ιδανικά για τον θηλασμό. Αγοράστε τα περίπου δυο βδομάδες πριν το τέλος της εγκυμοσύνης, ώστε το νούμερο να σας είναι εντάξει.

Και τι γίνεται με τα στρινγκ;

Αν πραγματικά το θέλετε, μπορείτε να φοράτε εσώρουχα τύπου στρινγκ. Το βασικό πράγμα όμως που ισχύει για τα σλιπ κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι η άνεση και να μην είναι υπερβολικά σφιχτά ή με πολύ χαμηλό κάβαλο. Ως εκ τούτου, συνίσταται το σλιπ σε κανονική γραμμή ( δεν χρειάζεται να είναι σαν της Bridget Jones) ή τα εσώρουχα τύπου σορτσάκια. Απλά φροντίστε να μην είναι με πολλά κορδόνια για να μην σας σφίγγουν, όπως προαναφέραμε.