Τι ισχύει με τη μπύρα και το θηλασμό;

Είναι γνωστό ότι ο θηλασμός προσφέρει στο μωρό το καλύτερο ξεκίνημα για τη ζωή του.

Μερικές ανησυχίες των νέων μαμάδων που αφορούν το θηλασμό έχουν να κάνουν με την ποιότητα και την ποσότητα του γάλακτος. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι παραγωγή και η ροή του γάλακτος είναι μία διαδικασία που στηρίζεται στην προσφορά και τη ζήτηση. Δηλαδή όσο το βρέφος τρέφεται με μητρικό γάλα, τόσο αυτό συνεχίζει να παράγεται. Είναι γνωστό επίσης ότι υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή γάλακτος. Ένα από αυτά είναι η μπύρα! Λέγεται ότι η αλκοόλη της μπύρας μπορεί να χαλαρώσει τόσο μια μητέρα, ώστε το γάλα να κατεβαίνει πιο εύκολα, αυξάνοντας μάλιστα και την παραγωγή. Αυτό επειδή η μαγιά της μπύρας περιέχει φυτοοιστρογόνα, πρωτεΐνες και σίδηρο τα οποία διεγείρουν την παραγωγή γάλακτος.

Σύμφωνα με Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), ένας πολυσακχαρίτης στο κριθάρι που συμπεριλαμβάνεται στην μπύρα φαίνεται να διεγείρει την προλακτίνη, η οποία βοηθά τις μητέρες να παράγουν περισσότερο γάλα.

Τα καλά νέα, αν σας αρέσει η γεύση της μπύρας, είναι ότι και η μη αλκοολούχα μπύρα έχει το ίδιο αποτέλεσμα διέγερσης.

Το αλκοόλ, από την άλλη πλευρά, μπορεί να αναστείλει την παραγωγή γάλακτος. Αυτό μπορεί γιατί όπως έχει παρατηρηθεί τα μωρά πίνουν λιγότερο γάλα τέσσερις αφότου η μαμά τους έχει καταναλώσει μπύρα.