Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις ωραιότερες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας αλλά θέλει την προσοχή της.
Ένα από αυτά είναι η διατροφή της. Υπάρχει λοιπόν κάτι που πρέπει να καταναλώνει μια έγκυος τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα, ώστε να έχει μια εύκολη εγκυμοσύνη, πλούσια σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ώστε να διαφυλάξει την υγιεινή ανάπτυξη του εμβρύου της αλλά και να αποφύγει μερικά από τα ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως η ζάλη, η πρωινή αδιαθεσία-πρωινές ναυτίες και η δυσκοιλιότητα.
Πρόκειται για τα φρούτα και τα λαχανικά ή ένα ποτήρι φυσικό χυμό. Με αυτό τον τρόπο θα λάβει τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που θα τη βοηθήσουν να χωνέψει και να καταπολεμήσει τη δυσκοιλιότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι καλό να προτιμά τα μαγειρεμένα ελαφρά σε λίγο νερό ή ωμά λαχανικά και φρούτα, ώστε να διατηρούν τις βιταμίνες τους. Οι τροφές, λοιπόν, που δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό της διατροφικό πρόγραμμα και οι τροφές που πρέπει να καταναλώνει πέντε φορές τη μέρα είναι φρέσκα φρούτα και λαχανικά, σαλάτες, ξηρά φρούτα και πολλούς φυσικούς χυμούς ακόμη και ανάμεικτους.