Τι σημαίνουν τα παράξενα όνειρα που βλέπουν οι έγκυες

Όλοι βλέπουν όνειρα, άλλοι πιο ευχάριστα και άλλοι όνειρα που τρομάζουν αλλά αρκετοί από αυτούς δεν τα θυμούνται την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εγκύων, οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συχνά βλέπουν πιο έντονα όνειρα αλλά και αλλόκοτα που επηρεάζουν μάλιστα τη διάθεσή τους. Επιπλέον σύμφωνα με έρευνες, τα όνειρα είναι διαφορετικά κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου της εγκυμοσύνης από εκείνα που βλέπει μια μέλλουσα μητέρα στο β΄ τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Όπως είναι λογικό, ο ερχομός του παιδιού και η αγωνία γι’ αυτό δημιουργούν επιπλέον άγχος που αντανακλάται και στον ύπνο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις έρευνες είναι πιθανό οι έγκυες του πρώτου τριμήνου να βλέπουν συχνά στον ύπνο τους νερά, φυτά, φρούτα, πράγματα που σχετίζονται με το αμνιακό υγρό και τα σύμβολα της γονιμότητας, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, τα όνειρα γίνονται περισσότερο προσωπικά και αφορούν στη σχέση τους με το σύντροφό τους καθώς έχουν και ένα απροσδιόριστο άγχος για το αν πηγαίνει καλά αυτή.

Μέλλουσες μαμάδες που βλέπουν ότι χάνουν το παιδί ή πως του προκαλούν κάποια βλάβη είναι αυτές που έχουν άγχος για το αν θα είναι ανάξιες μητέρες. Τα άσχημα όνειρα, λοιπόν, των εγκύων σηματοδοτούν συνήθως το άγχος τους και δεν θα πρέπει να τις ανησυχούν.