Το πασχαλινό γεύμα δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβίζει μια έγκυο ή να της προκαλεί άγχος αλλά αντιθέτως αποτελεί μια παράδοση, την οποία μπορείτε να απολαύσετε δίνοντας βέβαια την κατάλληλη προσοχή αν περιμένετε το μωρό σας.
Δείτε τρία πράγματα που πρέπει να προσέξετε…
1. Τα κόκκινα αυγά
Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών αλλά αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι αυτό να είναι σφικτό, διότι αν δεν είναι καλά βρασμένο, τότε ενδέχεται να προκληθεί Σαλμονέλωση. Επιφυλάξεις υπάρχουν για τις διάφορες χρωστικές, που χρησιμοποιούνται στο βάψιμο των πασχαλινών αυγών.
2. Μαγειρίτσα και κοκορέτσι
Και η μαγειρίτσα, αλλά και το κοκορέτσι περιέχουν εντόσθια, τα οποία είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος και το στομάχι σας, το οποίο ήδη δοκιμάζεται από την εγκυμοσύνη, μάλλον θα «δυσκολευτεί» περισσότερο και θα σας ταλαιπωρήσει.
3. Σαλάτες
Τα διάφορα ωμά λαχανικά είναι εξαιρετικά σύνηθες συνοδευτικό του πασχαλινού γεύματος. Τα λαχανικά, που θα καταναλώσετε πρέπει, αν δεν είναι ψημένα, να είναι πολύ καλά πλυμένα. Ειδάλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος για λοίμωξη από τοξόπλασμα.