Από τότε που ήρθες στη ζωή μου, κοιμάμαι λιγότερο αλλά χαμογελώ περισσότερο

Μια μητέρα που είναι υπερήφανη για το μωρό της δεν γνωρίζει τη βαθιά εξάντληση που έχει συσσωρεύσει.

Η γέννηση ενός παιδιού ενεργοποιεί μηχανισμούς συναγερμού στον εγκέφαλο της μητέρας με τέτοιο τρόπο ώστε μερικές φορές δεν γνωρίζει ούτε τις δικές του φυσικές ανάγκες.

– Είναι ένας φυσικός μηχανισμός που εξασφαλίζει τη σωστή προσοχή και φροντίδα του μωρού. Ωστόσο, πρέπει να προσέξουμε να μην παραμεληθούμε, καθώς πρέπει να προσέχουμε να μην εξαντληθούμε τελείως.

– Όταν το σώμα και ο εγκέφαλος συσσωρεύουν πάρα πολλές συνεχείς ώρες συνεχιζόμενης προσπάθειας, μπορούμε, κατά καιρούς, να υπερεκτιμούμε τους εαυτούς μας και να υποφέρουμε ένα επίπεδο ασυνείδητου στρες που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία μας.

– Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να χωρίσουμε τα καθήκοντα. Οι πατεράδες μπορούν επίσης να βοηθήσουν να μεγαλώσει ένα παιδί. Ένας πατέρας μπορεί να εκτελέσει τα ίδια ακριβώς καθήκοντα με τη μητέρα, με εξαίρεση, φυσικά, το θηλασμό.

– Ας απολαύσουμε στο έπακρο την παιδική ηλικία διαιρώντας όχι μόνο τις ευθύνες αλλά και την κούραση. Αφήστε τους μαύρους κύκλους να επηρεάσουν και τα δύο μάτια μας. Ας εξισορροπήσουμε την εξάντληση με την ίση ποσότητα ευτυχίας, τις ανησυχίες με τα χαμόγελα.