Οι 7 αλήθειες για τη ζωή…μετά το παιδί

Αισθάνεστε ότι το στήθος σας είναι σαν μια μηχανή παραγωγής γάλακτος, ο ρομαντικός σύντροφος σας είναι ξαφνικά ο μπαμπάς κάποιου και όλη μέρα τρέχετε και δεν φτάνετε.

Παρουσιάζουμε τις 7 αλήθειες, που μπορεί να μην έχετε προλάβει να συνειδητοποιήσετε, για τη ζωή μετά το παιδί.

Ο ύπνος μοιάζει με …όνειρο θερινής νυκτός

Μάλλον δεν το είχατε σκεφτεί αυτό πριν πάρετε την απόφαση να γίνετε γονείς, αλλά ξεχάστε τις ημέρες που ξενυχτάγατε για να βλέπετε σειρές στο Netflix. Πλέον, με ένα μωρό στο σπίτι ακόμα και η μια ώρα που μπορεί να κοιμάται είναι πολύτιμη ώστε να μπορέσετε να ξεκουραστείτε κ εσείς.

Έχετε ξεχάσει επίσης πότε ήταν η τελευταία φορά που χουζουρέψατε στο κρεβάτι επειδή, ενδεχομένως, το Bloody Mary της προηγούμενης να σας έκατσε βαριά, καθώς, πλέον τα πρωινά του Σαββατοκύριακου έχουν άλλο νόημα. Αν η μέρα είναι καλή θέλετε να προλάβαινε τις κούνιες να δει λίγο ο ήλιος το παιδί και να προλάβετε και να επιστρέψετε νωρίς για να μαγειρέψετε. Διαφορετικά χαρούμενες μελωδίες θα ακούγονται σε ολόκληρο το σπίτι από τα καρτούν που παίζει η τηλεόραση ή τον υπολογιστή χωρίς να διαμαρτύρεται κανένας για την ένταση της φωνής.

Η φράση «φαίνεσαι υπέροχη» μπορεί να είναι ψέμα

Νιώθετε σαν να βγήκε ένα καρπούζι από το σώμα σας και έχετε δει αλλαγές που δεν φανταζόσασταν ποτέ. Τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα πάνε κι έρχονται και χρειάζεστε ύπνο. Πολύ ύπνο. Ο σύζυγος σας από την άλλη σας λέει πόσο όμορφη είστε. Κάθε μέρα. Σαν να μην τον πιστεύετε όμως! Μήπως να σας φέρει λουλούδια καλύτερα;

Δεν είστε πρωινός τύπος; Θα γίνετε!

Πριν κάνετε παιδί ήσασταν αυτό που λέμε νυχτοπούλι. Σας άρεσε πολύ η νυχτερινή ζωή και συνήθως ξυπνάγατε το μεσημέρι.
Η αλλαγή αυτή μπορεί να έχει και τα θετικά της. Σκεφτείτε ποσά πολλά προλαβαίνετε να κάνετε μέσα σε μόλις μια μέρα. Δεν είναι και τόσο άσχημα τελικά!

Τα καλύτερα ορόσημα

Το πρώτο διάστημα με το μωρό στο σπίτι είναι συναρπαστικό, γεμάτο πρωτιές. Σε αυτήν την περίοδο εμφανίζονται το πρώτο χαμόγελο, η πρώτη λέξη, το πρώτο βήμα. Έχετε την ευκαιρία και τη χαρά να παρατηρήσετε το μωράκι μας να γίνεται ανθρωπάκι με τη δική του προσωπικότητα και τις δικές του ατομικές ικανότητες και προσωπικές σχέσεις. Αυτές οι στιγμές είναι τεράστιες και είναι τα ορόσημα που δεν τα βρείτε γραμμένα σε κανένα βιβλίο για μωρά. Το πιο πιθανό είναι εσείς να τα γράφετε για να θυμάστε όλες εκείνες τις πρωτιές που σας έκαναν μια υπερήφανη μαμά.

Υπάρχει σεξ μετά το μωρό

Οι πρώτες εβδομάδες , άντε και οι πρώτοι μήνες μετά τη γέννηση του μωρού, προκαλούν μια σεξουαλική αμηχανία στο ζευγάρι. Είναι σίγουρο πως ο νέος σας ρόλος σάς έχει αλλάξει, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η ερωτική σας ζωή πάει περίπατο. Συζητήστε με το σύντροφό σας όλους τους φόβους και τους προβληματισμούς σας όσον αφορά την ερωτική ζωή. Μην ξεχνάτε ότι και οι άντρες επηρεάζονται από την γέννηση του παιδιού. Τα καλά νέα είναι το σεξ βοηθά τη μήτρα να επανέλθει πιο γρήγορα στη φυσιολογική της κατάσταση. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας απολύτως κίνδυνος, αν επιχειρήσετε να κάνετε έρωτα 10 με 14 ημέρες μετά τον τοκετό, αρκεί βέβαια να υπάρχει διάθεση. Διατηρήστε το χιούμορ σας και τη υπομονή σας.

Θα λέτε γελοία πράγματα κάθε μέρα

Μόλις γίνετε γονείς θα αρχίσετε να λέτε αυτά που κοροϊδεύατε κάποτε. Φράσεις όπως «βρρρρρ, το αεροπλανάκι», «μια κουταλιά για τον μπαμπά», «θα γίνεις μεγάλος και τρανός», «εντάξει, μια μπουκίτσα μόνο» είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας σας.

Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς

Μην ελπίζετε ότι θα τα κάνετε όλα τέλεια. Τέλειοι γονείς δεν υπάρχουν γι’ αυτό προσπαθήστε να μαθαίνετε από τα λάθη σας για να γίνετε καλύτεροι γονείς.