Τρεις λόγοι για τους οποίους δεν τρώει ένα μωρό

Μπορεί εσείς να έχετε ετοιμάσει την κρέμα ή κάποια άλλη στερεά τροφή για να του δώσετε αλλά το μωρό σας δεν δείχνει να έχει διάθεση να φάει.

Δεν χρειάζεστε να αγχωθείτε ή να πανικοβληθείτε καθώς υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό. Δείτε τρεις από αυτούς. Σε κάθε περίπτωση βέβαια πρέπει να απευθύνεστε στον παιδίατρό σας αν παρατηρήσετε κάτι που σας ανησυχεί.

1. Βγάζει δοντάκια

Τα μωρά αρχίζουν να βγάζουν δοντάκια από 6 μηνών, ή και νωρίτερα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να δείξουν αποστροφή ακόμη και απέναντι στα αγαπημένα τους φαγητά την στιγμή που πονούν.  Δώστε στο μωρό πολύ μαλακές τροφές που δεν θα επηρεάσουν τα δοντάκια και τις οποίες θα μπορεί να καταπιεί εύκολα.

2. Είναι πολύ κουρασμένο

Το μεσημεριανό και το βραδινό τείνουν να δίνονται στο μωρό όταν αυτό πιθανόν νυστάζει ή είναι κουρασμένο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε στο μωρό να φάει λίγο νωρίτερα, όταν δεν θα έχει νυστάξει. Αν τώρα έχει αρχίσει να τρίβει τα μάτια του και να γκρινιάζει για φαγητά που ξέρετε ότι του αρέσουν, τότε δώστε του κάτι μικρό, όπως μια μπανάνα ή ένα κομμάτι τοστ μαζί με λίγο γάλα, και βάλτε το για ύπνο. 

3. Αποκτά… ιδιορρυθμίες στις γεύσεις του

Όσο το μωρό μεγαλώνει τόσο θα αρχίσει να ανακαλύπτει νέες γεύσεις και να βρίσκει σταδιακά τι είναι αυτό που του αρέσει και τι όχι. Όταν το μωρό θα γίνει 18 μηνών είναι πιθανό να αρχίσει να αλλάζει γεύσεις ή να αναζητάει συνέχεια το ίδιο φαγητό. Ωστόσο να επιμείνετε όσο μπορείτε για να του δείξετε και άλλες γεύσεις, τις οποίες μπορείτε και εσείς να απολαμβάνετε μπροστά του.