Όλα όσα θέλει να ξέρει η νέα μαμά για την αλλαγή της πάνας στο μωρό

Η αλλαγή της πάνας του μωρού είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αναλαμβάνει να μάθει μια νέα μαμά και μπορεί να της προκαλέσει άγχος για το αν θα τα καταφέρει. Αποτελεί, ωστόσο, μια διαδικασία που συνηθίζουν όλοι οι νέοι γονείς και τελικά γίνεται μια ρουτίνα για τους ίδιους και για το μωρό. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται συγκεκριμένα βήματα κατά τη διάρκεια της αλλαγής της πάνας, ώστε το μωρό να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια γνωρίζοντας κάθε φορά τι θα ακολουθήσει σαν βήμα, χωρίς να του δημιουργείται άγχος για το άγνωστο.

Ακολουθώντας, λοιπόν, τα σωστά βήματα, θα πετύχετε λιγότερα ή και καθόλου συγκάματα στην ευαίσθητη περιοχή του βρεφικού δέρματος – ενώ είναι βασικό να χρησιμοποιείτε και τα κατάλληλα προϊόντα. Αυτό σημαίνει να είναι κατάλληλα για χρήση από την πρώτη ημέρα της γέννησης του μωρού, αλλά και ειδικά σχεδιασμένα για τα βρέφη, τα μωρά και τα παιδιά,- όπως είναι τα προϊόντα Mustela®.

Δείτε βήμα-βήμα πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ρουτίνα αλλαγής πάνας στο μωρό σας.

Μέσα σε λίγο καιρό η ρουτίνα αλλαγής της πάνας θα έχει γίνει παιχνιδάκι. Ακόμη κι αν στην αρχή σας φαίνεται δύσκολο, θα διαπιστώσετε ότι τελικά δεν είναι και τόσο!

Καλή επιτυχία αν είστε νέος γονιός!