Διαδραστική έκθεση «Kids on the moon» στο εμπορικό κέντρο River West

Το εμπορικό κέντρο RIVER WEST, έως τις 17 Μαΐου, δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους, ηλικίας 5-10 ετών, να γίνουν αστροναύτες για μια ημέρα μέσα από τη διαδραστική έκθεση «Kids on the moon».

Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο προσομοίωσης να «πατήσουν» στη Σελήνη και να ζήσουν κάποιες από τις εμπειρίες που βιώνουν οι πραγματικοί αστροναύτες στο διάστημα, λαμβάνοντας το δίπλωμα «του 1ου Έλληνα αστροναύτη». Αφού φορέσουν τις ειδικά σχεδιασμένες διαστημικές στολές τους, ξεκινά η περιήγηση στον μαγευτικό κόσμο του διαστήματος: αντίγραφα από διαστημικούς πυραύλους, διαστημικά λεωφορεία και τεράστια ηλιακά συστήματα είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από την ΕSA και τη NASA, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων φωτογραφιών υπογεγραμμένων από τους αστροναύτες που συμμετείχαν σε πραγματικές αποστολές!

Στην έκθεση το «παρών» έδωσαν και διάσημες μαμάδες που έζησαν την εμπειρία του διαστήματος και διασκέδασαν με τα παιδιά τους. Η Ελένη Πετρουλάκη με τις δυο κόρες της, η Νόνη Δούνια με τα παιδιά της, η Κορίνα Στεργιάδου με τα παιδιά της και η Νική Κάρτσωνα με το γιό της.

Η έκθεση λειτουργεί σαν ένας «εκπαιδευτικός οδηγός», με πλούσιο οπτικο-ακουστικό υλικό και διαδραστικές εφαρμογές που πυροδοτούν τη φαντασία και την περιέργεια των μικρών εξερευνητών, προσκαλώντας τους να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, από την εποχή του προγράμματος Apollo μέχρι και σήμερα.

Ωράριο λειτουργίας:

Καθημερινές: 17.00 – 21.00

Σάββατα: 11.30 -19.30