Δραστηριότητες για μαμά και κόρη

Θυμάστε όσα κάνατε μικρές με τις μανούλες σας; Καθώς οι κόρες σας μεγαλώνουν δεν θέλετε κι εσείς με τη σειρά σας να τους δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα έχουν να θυμούνται κατά τη διάρκεια της ζωής τους;

Ήρθε η ώρα να φτιάξετε μια λίστα με δραστηριότητες που νομίζετε ό,τι θα διασκεδάσουν το κορίτσι σας.

1.    Βγάλτε μια φωτογραφία της κόρης σας με το νυφικό σας

Σε ποιο κοριτσάκι δεν αρέσουν τα νυφικά; Παραδεχτείτε το! Όλες παίζαμε τις νύφες μικρές και παριστάναμε τις έγκυες με μαξιλάρες κάτω από τα μπλουζάκια.
Αφήστε την μικρή σας να φορέσει το νυφικό σας και βγάλτε την μια αναμνηστική φωτογραφία. Όταν θα έρθει η ώρα του δικού της γάμου η αξία της φωτογραφίας θα είναι ανεκτίμητη!

2.    Τραγουδήστε μαζί ένα τραγούδι

Σε όλα τα μικρά κοριτσάκια αρέσει να τραγουδάνε. Μη σας πω και στους ενήλικες. Ας μη σας ικετέψει λοιπόν για άλλη μια φορά η κόρη σας. Δεν έχει σημασία αν έχετε ωραία φωνή ή όχι. Τραγουδήστε και χορέψτε μαζί, μπροστά στην τηλεόραση, με ένα μικρόφωνο στο χέρι!

3.    Μανικιούρ και πεντικιούρ

Σεταριστείτε μητέρα και κόρη! Σε ποιο κορίτσι άλλωστε δεν αρέσει να βάφει τα νύχια της, το πρόσωπο της και να κρατάει τσάντα; Παρουσιάστε το βέβαια ως ένα παιχνίδι ρόλων που το επιτρέπεται για να παίξετε τους «μεγάλους». Διαφορετικά θα σας το ζητάει συνέχεια ακόμα και στο σχολείο!

4.    Στην κουζίνα ολοταχώς

Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είναι η κόρη σας είναι, αφού όσο και να είναι μπορεί να σας βοηθήσει να μαγειρέψετε. Ακόμα και σε ένα κοριτσάκι 2 ετών μπορείτε να αναθέσετε να μετρήσει τα συστατικά που θα χρειαστείτε. Τα οφέλη είναι πολλά! Αφού πέρα από τη διασκέδαση και τη δημιουργία που προσφέρει η μαγειρική το παιδί θα μάθει να συνεργάζεται. Προσοχή μόνο στα αιχμηρά αντικείμενα.  

5.    Κηπουρική για μαμά και κόρη

Σε ποιο παιδί δεν αρέσει να σκάβει στα χώματα; Αφήστε την κόρη σας να σας βοηθήσει στην συγκομιδή των λαχανικών και στη μεταφύτευση. Ακόμα κι αν μένετε σε διαμέρισμα και δεν έχετε κήπο μπορείτε να μεγαλώσετε φράουλες ή ντομάτες σε δοχείο και να τα τοποθετήσετε στην βεράντα. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν και θα δοκιμάσουν και νέες γεύσεις αφού οτιδήποτε βοηθούν να αναπαραχθεί το λατρεύουν.  

6.    Γράψτε ένα γράμμα στην κόρη σας

Γράψτε ένα γράμμα στην κόρη σας όχι απαραίτητα με αφορμή κάτι αλλά και τα γενέθλια είναι ένας καλός λόγος. Ακόμα και να μην μπορεί να το διαβάσει μια μέρα θα μεγαλώσει και θα το κάνει.

Γενικότερα προσπαθήστε να γράφετε κάθε χρόνο ένα γράμμα στα παιδιά σας. Αναφέρετε μέσα όσα καταφέρατε εκείνη τη χρονιά, τις ελπίδες και τα όνειρα σας. Σκεφτείτε πόσο περήφανα θα νιώσουν όταν τα διαβάσουν!

7.    Διαβάστε μαζί

Και μεγάλο να είναι το κορίτσι σας ένα παραμυθάκι το βράδυ το δικαιούται. Μπορείτε να το καθιερώσετε και τα απογεύματα. Η ανάγνωση σας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξετε συζητήσεις γύρω από το θέμα του βιβλίου και να διδάξετε αξίες και ιδανικά στο παιδί. Επίσης είναι μια συνήθεια που καλό είναι να τη μεταλαμπαδεύσετε.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει μητέρα και κόρη! Μοιραστείτε μαζί μας κάποια ειδική ανάμνηση που έχετε με την μητέρα σας ή κάτι που σας διασκεδάζει με την κόρη σας.