Πώς να απασχολήσετε δημιουργικά το μωρό σας;

Όλες οι πολυάσχολες μανούλες συχνά χρησιμοποιούν κούνιες, καροτσάκια και παρκοκρέβατα για να είναι τα μωρά τους ασφαλή, όπου κι αν βρεθούν. Αλλά τα μωρά χρειάζεται να ασκούν τους μύες ώστε να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες όπως είναι το μπουσούλημα στην αρχή και το περπάτημα αργότερα.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να απασχολήσετε δημιουργικά το μωράκι σας την ώρα που εσείς μαγειρεύετε ή κάνετε ένα ντους; Το ιδανικό είναι να στρώσετε μια κουβερτούλα κάτω και να επιστρέψετε στο μωρό να κάνει δραστηριότητες όπως:

Ενώ εσείς πληρώνετε λογαριασμούς διαδικτυακά, το μωρό σας μπορεί να …

Παίξει με άδειες χάρτινες κούτες ή χαρτιά (φροντίστε μόνο να μη τα βάζει στο στόμα του).

Ενώ εσείς μαζεύετε τα στεγνά ρούχα από την απλώστρα, το μωρό σας μπορεί να…

«βοηθήσει» με τις κάλτσες. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για ένα μωρό από έναν σωρό με χρωματιστές κάλτσες. Θα τον κρατήσουν για ώρες απασχολημένο.

Ενώ εσείς διαβάζετε ένα βιβλίο μητρότητας, το μωρό σας μπορεί να…

Σας «μιμηθεί», τις εκφράσεις του προσώπου σας δηλαδή. Ή μπορείτε να διαβάσετε δυνατά και να έχετε τον ίδιο τόνο στη φωνή σας όπως όταν του διαβάζετε κάποιο παραμύθι.

Ενώ εσείς ελέγχετε τα email σας, το μωρό σας μπορεί να…

Ακούσει αγαπημένες μελωδίες. Βάλτε του να ακούσει το αγαπημένο του CD ή τραγουδήστε εσείς η ίδια. Μπορείτε επίσης να του επιτρέψετε να συνθέσει τη δική του μελωδία με πλαστικό μπολ και κουτάλια.