Ταινίες με πρωταγωνίστρια τη «Μητέρα»

Οι ταινίες αφιερωμένες στις μαμάδες, αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία. Αληθινά συναισθήματα, αγάπη άνευ όρων και μητρική στοργή, είναι τα κύρια συστατικά τους.

Μητρότητα όμως, σημαίνει επίσης, εξάντληση, απογοήτευση, ανησυχία.Το Χόλυγουντ έχει πιάσει το νόημα! Δείτε πέντε ταινίες όπου η μητέρα παίρνει διάφορες μορφές.

Stepmom (Η ζωή σε δυο πράξεις)

Η χωρισμένη Τζάκι (Σούζαν Σάραντον) μισεί την νέα γυναίκα (Τζούλια Ρόμπερτς) του πρώην συζύγου της (Έντ Χάρις). Παρά τις διαφορές τους θα προσπαθήσει να την δεχθεί όταν μαθαίνει ότι είναι βαριά άρρωστη και η νέα αυτή η γυναίκα μπορεί να χρειαστεί να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Πρόκειται για μια πολύ συγκινητική ταινία με θέμα τις οικογενειακές σχέσεις. Στο τέλος αποδεικνύεται πως όταν η αγάπη για τα παιδιά υπερισχύει, τότε ακόμα και δυο αντίζηλες μπορεί να συμπληρώσουν η μια την άλλη και να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στη ζωή των παιδιών.

The turning point (Σημείο Καμπής)

Οι πρωταγωνίστριες της ταινίας Αν Μπάνκροφτ και Σίρλεϊ Μακ Λέιν, όταν ήταν νέες δούλευαν μαζί ως χορεύτριες μπαλέτου για την ίδια ομάδα. Yπήρξαν επίσης καλές φίλες και σκληρές αντίπαλοι.
Κάποια στιγμή χωρίζουν οι δρόμοι τους καθώς η μια αποφασίζει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια ενώ η άλλη συνέχισε και έγινε αστέρας στο χώρο του μπαλέτου.
Η μοίρα να φέρνει έτσι ώστε να ξανασυναντηθούν κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Είναι μια πολύ καλή ταινία να παρακολουθήσετε μαζί με τη μαμά σας και να μοιραστείτε σκέψεις για την καριέρα και τη μητρότητα.

Mamma Mia (Μάμμα μια)


Μια μητέρα. Μια κόρη. Τρεις πιθανοί μπαμπάδες. Ποιος θα τη συνοδεύσει τελικά στα σκαλιά της εκκλησίας;

Πρόκειται για μια απολαυστική ρομαντική κομεντί με τους Μέριλιν Στριπ και Πιρς Μπρόσναν. Με φόντο ένα ελληνικό νησί, παρακολουθούμε την ιστορία μιας οικογένειας, αλλά και την πορεία μιας ολόκληρης ζωής…

Διασκεδάστε παρέα με τη μαμά σας με μια ταινία με πολύ μουσική, χορό και διαχρονικά τραγούδια των ΑΒΒΑ.

White Oleander (Η Αγάπη Είναι Γένους Θηλυκού)


Η Άστριντ (Άλισον Λόμαν) ζει με τη μητέρα της, την Ίνγκριντ Ingrid (Μισέλ Φάιφερ), η οποία είναι μια φεμινίστρια ποιήτρια. Η ζωή τους θα αλλάξει, όταν η Ίνγκριντ θα καταδικαστεί σε κάθειρξη για το φόνο του φίλου της κι η Άστριντ θα αναγκαστεί να ζήσει με ανάδοχες οικογένειες. Το κορίτσι όμως συνεχίζει να επικοινωνεί με τη μητέρα της και τότε είναι που και οι δύο παίρνουν από ένα διαφορετικό μάθημα.

Ουσιαστικά, η ταινία επικεντρώνεται στην επίδραση της μητέρας στη ζωή του παιδιού. Όποια μορφή κι αν παίρνει η παρουσία της, η μητέρα καταφέρνει πάντα να αφήσει το δικό της ιδιαίτερο στίγμα στο παιδί.

Η ταινία έχει κάποιες φορτισμένες στιγμές αλλά προς το τέλος κυρίως είναι πολύ πιθανόν να συγκινήσει κάποιους.

Erin Brockovich  (Έριν Μπρόκοβιτς)


Η Έριν Μπρόκοβιτς είναι μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, που αγωνίζεται για να τα βγάλει μόνη της πέρα σε έναν τεράστιο, άδικο κόσμο.

Η ταινία αφηγείται τον δικαστικό αγώνα της πρωταγωνίστριας εναντίον της αμερικανικής εταιρίας Pacific Gas and Electric Company (PG&E) και βασίζεται σε πραγματική ιστορία.

Η Τζούλια Ρόμπερτς, που κέρδισε Όσκαρ για αυτή την ταινία, κατάφερε να δείξει πως τίποτα δεν μπορεί να νικήσει μια αποφασισμένη μητέρα, ακόμα κι αν όλα τα λεφτά του κόσμου επιχειρούν να την κάνουν να σιωπήσει.