«Ένα γράμμα στον μπαμπά μου»

Με αφορμή την Γιορτή του Πατέρα σας παραθέτουμε το παρακάτω γράμμα, αναγνωρίζοντας ότι μια από τις ισχυρότερες μορφές αγάπης που υπάρχει είναι εκείνη μεταξύ του πατέρα και της κόρης.

«Αγαπημένε μου μπαμπά,

σήμερα που γιορτάζουν επισήμως όλοι οι μπαμπάδες του κόσμου, θα ήθελα να σου εκφράσω την αγάπη μου και την ευγνωμοσύνη μου για όλα όσα έχεις κάνει για μένα.

Ήσουν ο πρώτος άντρας που μου είπε σ’ αγαπώ και ο πρώτος που μου δίδαξε τι πραγματικά σημαίνει αγάπη.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια στιγμή που να ήσουν απών – όχι μόνο σαν πατέρας, αλλά και σαν φίλος. Σαν παιδί, ήσουν ο αγαπημένος μου συμπαίκτης. Ξέρω τώρα ότι η αγαπημένη σου ταινία δεν ήταν ποτέ πραγματικά η «Μαίρη Πόπινς» και ότι θα ήθελες να κάνεις κάτι άλλο από το να διαβάζεις κάθε βράδυ το ίδιο παραμύθι ξανά και ξανά.

Έκανες όμως αυτά τα πράγματα όχι μόνο γιατί με αγαπάς αλλά και για να μου δείξεις ότι όταν αγαπάμε κάποιον, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον βλέπουμε ευτυχισμένο.  

Δείχνοντας μου πώς να περπατώ ή πώς να πετάω την μπάλα, μου έμαθες να στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις. Άλλωστε η δουλειά ενός μπαμπά δεν είναι μόνο να προστατεύει την κόρη του, αλλά και να της δείχνει πώς μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της μόνη της.

Όταν ήρθε η ώρα να ξεκινήσω το σχολείο ήσουν και πάλι πάντα δίπλα μου δίνοντας μου τις απαντήσεις σε ό,τι ερωτήσεις είχα στα μαθηματικά, την γεωγραφία και την ιστορία κι έτσι έγινες ο αγαπημένος μου δάσκαλος.

Ήσουν επίσης εκείνος που μου έμαθε να αγαπάω τον αθλητισμό (εντάξει, σχεδόν να τον αγαπάω) και τα βιβλία.

Θέλω επίσης να σε ευχαριστήσω για το γεγονός ότι ακόμα και η επίλυση των διαφωνιών με τη μαμά, γινόταν μπροστά μου όταν ήμουνα μικρή, γιατί αυτό μου δίδαξε ότι οι συγκρούσεις στις σχέσεις είναι αναπόφευκτες και ότι ακόμα και οι καυγάδες φέρνουν πιο κοντά και δυναμώνουν τις αγαπημένες οικογένειες.

Πέρα όμως από τα πολλά ευχαριστώ που θέλω να σου πω, θα ήθελα επίσης να  σου ζητήσω συγνώμη. Συγνώμη για όλες εκείνες τις φορές που σε στεναχώρησα με την συμπεριφορά μου. Τότε μπορεί να θύμωνα και να μην σε καταλάβαινα, τώρα όμως ξέρω πώς απλά ήθελες το καλό μου και είσαι μια από τις καλύτερες επιρροές στη ζωή μου.

Θέλω να σε ευχαριστήσω για όλες τις ευχάριστες αναμνήσεις που μου χάρισες και κρατάω πάντα μέσα στο μυαλό και την καρδιά μου.

Ελπίζω να είσαι περήφανος για μένα και να έχεις καταλάβει πόσο σημαντικός είσαι για μένα

Σ’ αγαπώ,

Το κορίτσι του μπαμπά.»