Πώς ο ερχομός ενός μωρού επηρεάζει την ερωτική διάθεση του πατέρα

Όχι μόνο οι μαμάδες αλλά οι μπαμπάδες βιώνουν αλλαγές στη σεξουαλική τους επιθυμία μετά τον ερχομό ενός μωρού, διαπιστώνει νέα μελέτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan η κούραση και το άγχος, όταν είσαι νέος γονιός, μπορεί να προκαλέσει απώλεια της επιθυμίας για σεξ και στους άντρες!

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι μελετητές συνεργάστηκαν με 114 άτομα (95 άνδρες και 18 γυναίκες) ζητώντας τους να συμπληρώσουν ένα online ερωτηματολόγιο σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών από τη γέννηση του μικρότερου παιδιού τους. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν ήταν ότι 1 στους 3 νέους μπαμπάδες ξαναβρίσκουν την ερωτική τους επιθυμία μέσα σε 6 εβδομάδες από τη γέννηση του μωρού. Περίπου το ίδιο ποσοστό χρειάζεται 7 έως 12 εβδομάδες για να ξανακάνει σεξ, ενώ 1 στους 5 δεν κάνει καθόλου σεξ για τρεις ή και περισσότερους μήνες.

«Διαπιστώσαμε ότι όπως οι μαμάδες έτσι και οι μπαμπάδες βιώνουν σεξουαλικά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της λοχείας,» είπε ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής Ψυχολογίας Sari van Anders.

Οι ερευνητές αποδίδουν την έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης στην κούραση, το άγχος και το στρες καθώς και τον περιορισμένο χρόνο που έχουν οι μπαμπάδες μετά την έλευση του μωρού.

Όσοι πάντως μπαμπάδες έχουν αυξημένη σεξουαλική διάθεση σε αυτό συμβάλλει, ενδεχομένως, η ανεβασμένη σεξουαλική επιθυμία της συζύγου και τα αισθήματα οικειότητας.

«Υπάρχει σίγουρα μια περίοδος προσαρμογής, όπου οι γονείς συνειδητοποιούν τις νέες πτυχές της σχέσης τους και τις αλλαγές», δήλωσε από την πλευρά του ο οικογενειακός σύμβουλος Brian Swope από τη Φιλαδέλφεια.

 Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αντρών μετά τον τοκετό προτιμά τον αυνανισμό καθώς το 74% παραδέχτηκε ότι αυνανίζεται μέσα στις πρώτες έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό, ενώ το 58% επιδίδονται σε στοματικό σεξ. Μόνο το 34% ανέφεραν κολπική συνουσία κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Πηγή: healthday.com