Έξι τροφές για εξυπνότερα παιδιά

Ο εγκέφαλος των παιδιών τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους αναπτύσσεται πιο γρήγορα. Ωστόσο, για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, ο εγκέφαλος χρειάζεται θρεπτικά συστατικά όπως καλά λιπαρά και σίδηρος.

Όπως αναφέρει στο bundoo.com, η ειδικός σε θέματα διατροφής, Jill Castle, για τα παιδιά τα θρεπτικά συστατικά είναι καύσιμο για τον εγκέφαλό τους. Γι’ αυτό και οι τροφές που περιλαμβάνονται στο καθημερινό τους διατροφολόγιο είναι σημαντικές. Άλλωστε, η διατροφή μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη, τον ρυθμό μάθησης και την κατανόηση ενός παιδιού.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι έξι τροφές που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και στην υγιή ανάπτυξή του, σύμφωνα με την ειδικό

Αυγά

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χολίνη, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για την ανάπτυξη του κέντρου μνήμης των παιδιών. Επιπλέον το αυγό είναι πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνη Α και D, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Ψάρι

Η συχνή κατανάλωση ψαριού φαίνεται ότι επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Τα ωμέγα 3 λιπαρά συμβάλλουν στη συγκέντρωση και ενισχύουν τη μνήμη των παιδιών.

Ελιές

Έχουν μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία συμβάλλουν στη μεταφορά του οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Ξηροί καρποί

Είναι πλούσιοι σε μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη E, η οποία προστατεύει τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Αβοκάντο

Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και ενισχύει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Επίσης, το αβοκάντο θεωρείται μία καλή επιλογή για τις πρώτες τροφές του μωρού.

Blueberries

Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία βελτιώνουν τη μνήμη και την ικανότητα της μάθησης.