Γιατί δεν πρέπει να τσακώνεστε μπροστά στα παιδιά σας

Η αλήθεια είναι πως οι ενήλικες και δη τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν συχνά διάφορες διαφωνίες που προκύπτουν κυρίως μέσα από μικροπράγματα της καθημερινότητας. Και τις περισσότερες φορές έχουν να κάνουν με θέματα που αφορούν τα παιδιά.

Ωστόσο, οι διαφωνίες αυτές μπορούν να πάρουν άλλες διαστάσεις και ενίοτε να καταλήξουν σε τσακωμούς μπροστά στα παιδιά. Μία εικόνα που επηρεάζει αρνητικά τα παιδιά, περισσότερο απ’ όσο φαντάζεστε. Κι αυτό, διότι η έκρυθμη αυτή κατάσταση κάνει τα παιδιά να αισθάνονται άγχος και ανασφάλεια, ακόμη και φόβο. Ενώ πολλά παιδιά αρχίζουν να πιστεύουν πως οι γονείς τους θα χωρίσουν αφού τσακώνονται, με αποτέλεσμα να αναστατώνονται περισσότερο.

Πολλές φορές, πάλι, θεωρούν τον εαυτό τους υπεύθυνο για τον τσακωμό και νιώθουν πολύ άσχημα.

Επίσης, τα παιδιά έχουν την τάση να μιλούν για τα πάντα, συνεπώς μην παραξενευτείτε αν την επόμενη μέρα όλοι οι γονείς στον παιδικό σταθμό ξέρουν ότι μαλώσατε με το σύντροφό σας.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι ένα ζευγάρι δεν μπορεί να τσακωθεί ή να διαφωνήσει. Ωστόσο θα πρέπει να αποφεύγετε τις έντονες λογομαχίες μπροστά στα παιδιά. Αν όμως σας δουν να μαλώνετε είναι σημαντικό, να τους εξηγήσετε ότι οι μεγάλοι, όπως και τα παιδιά, καμιά φορά μαλώνουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αγαπάτε ο ένας τον άλλο.