Ιδέες για να μην κολλήσουν τα παιδιά μπροστά από μία οθόνη μέσα στο σπίτι

Τα σχολεία έκλεισαν για δύο εβδομάδες, λόγω του κορονοϊού και τα παιδιά μένουν στο σπίτι. Και δεν είναι λίγοι οι γονείς εκείνοι που προκειμένου να τα έχουν απασχολημένα – όταν οι ίδιοι δε μπορούν – τους δίνουν το κινητό ή το τάμπλετ ή PlayStation για να παίξουν. Και το «για λίγη ώρα» γίνεται «με τις ώρες», με αποτέλεσμα το παιδί να είναι κολλημένο μπροστά από μία οθόνη.

Δε λέμε πως θα χρειαστεί να πάρει και τα ηλεκτρονικό, αλλά να είστε αυστηροί στον χρόνο που θα τους δώσετε. Ωστόσο, σας έχουμε και κάποιες άλλες ιδέες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες για  μία πιο δημιουργική απασχόληση.

Αν του δώσετε ένα από τα κινητά, τάμπλετ ή υπολογιστή, αντί να παίζει κάποιο από τα παιχνίδια που θα το κάνουν να κολλήσει, μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο κάποιο παιχνίδι γνώσεων. Μπορείτε επίσης, να βρείτε μικρά τεστ σε μορφή παιχνιδιού για τα μαθήματα του σχολείου, ώστε να μη βγει εντελώς από το πρόγραμμά του.

Μπορείτε να του αγοράσετε βιβλία με γρίφους, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα που είναι και εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά.

Μπορείτε μαζί να κάνετε διάφορες χειροτεχνίες ή κατασκευές.

Μπορείτε ακόμη και να φυτέψετε λουλούδια ή λαχανικά.

Μπορείτε να του βάλετε να δει ταινίες ή ντοκιμαντέρ.

Μπορείτε να μπείτε μαζί στην κουζίνα και να μαγειρέψετε ή να φτιάξετε γλυκά και κουλουράκια που ως διαδικασία είναι πάντα διασκεδαστική για τα παιδιά.

Μπορείτε, επίσης, να κάνετε ακόμη και αυτοσχέδιο καραόκε. Στο youtube τα περισσότερα τραγούδια είναι και σε καραόκε μορφή. Μία ιδέα σίγουρα διασκεδαστική.

Αν τα παιδιά είναι μικρότερα μπορείτε:

Να κάνετε κατασκευές με τουβλάκια

Να φτιάξετε χάρτινες κούκλες ή ζωάκια, όπως κάναμε κι εμείς παλιά.

Αν έχετε ραπτομηχανή, μπορείτε να φτιάξετε με τα κοριτσάκια σας ρούχα για κούκλες.

Κάντε πικ νικ στο σαλόνι.

Να ζωγραφίσετε

Να παίξετε με την πλαστελίνη.