Πώς να περάσετε δημιουργικά με τα παιδιά τώρα που θα μείνουν στο σπίτι

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα για τις επόμενες δύο εβδομάδες, για προληπτικούς λόγους λόγω του κορονοϊού. Που σημαίνει ότι για τις επόμενες ημέρες τα παιδιά θα παραμείνουν στο σπίτι.

Κι εδώ έρχεται η απορία πολλών γονέων, κυρίως αυτών που τα παιδιά είναι μικρότερης ηλικίας, πώς θα τα απασχολήσουν ώστε η παραμονή μέσα στο σπίτι να μην είναι ένα κλείσιμο που θα «τρελάνει» μικρούς και μεγάλους. Κι, όμως, υπάρχουν αρκετές ιδέες ώστε να περάσετε δημιουργικά με το παιδί σας τις ημέρες αυτές.

Δείτε παρακάτω κάποιες από αυτές:

Παίξτε επιτραπέζια

Αν είναι σε ηλικία που μπορούν να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, είναι μία ωραία ιδέα ώστε να περάσετε ευχάριστα και με γέλια τον χρόνο σας.

Χειροτεχνίες/κατασκευές

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες για να κάνετε μαζί διάφορες χειροτεχνίες ή κατασκευές που θα ενθουσιάσουν το παιδί. Μια ωραία ιδέα για να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο, ενώ είναι ωφέλιμη και για τη συνεργασία γονιού και παιδιού.

Φτιάξτε γλυκά

Στα περισσότερα παιδιά αρέσει να συμμετέχουν στο φτιάξιμο ενός γλυκού. Είναι γι’ αυτά μία δημιουργική, αλλά και διασκεδαστική διαδικασία. Μπείτε, λοιπόν, στην κουζίνα με τους μικρούς σας… masterchef και φτιάξτε κουλουράκια ή κέικ κι έπειτα δώστε και βαθμολογία ο ένας στον άλλον.

Παίξτε διάφορα παιχνίδια

Εκτός από τα επιτραπέζια, υπάρχουν και άλλα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε και να περάσετε ευχάριστα, όπως η παντομίμα. Ή να περιγράφετε κάποια λέξη και θα πρέπει να μαντέψετε ποια είναι.

Διαβάστε βιβλία

Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες ότι αυτές τις ημέρες που τα σχολεία θα είναι κλειστά, ότι η επανάληψη θα «πάει» σύννεφο. Ειδικά, τις πρώτες ημέρες. Αλλά για να μην χάσει την επαφή, διαβάστε μαζί κάποιο βιβλίο και για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον, μπορείτε να το συζητήσετε, να πείτε τη γνώμη σας γι’ αυτό.