Το Σοφάκι και ο Ντo: Το πρώτο παραμύθι της Κατρίνας Τσάνταλη κυκλοφορεί τώρα και στη νοηματική γλώσσα

Σε μια ακόμη προσπάθεια της να διευρύνει τους ορίζοντες μικρών και μεγάλων απέναντι στην διαφορετικότητα, η συγγραφέας του παιδικού παραμυθιού “Το Σοφάκι και ο Ντο” Κατρίνα Τσάνταλη, δημιούργησε μία ξεχωριστή αφήγηση του βιβλίου της και στη νοηματική γλώσσα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί στην πραγματικότητα μία πρόσκληση της συγγραφέα προς όλους μας σε μία πιο ανοιχτή κοινωνία όπου άτομα με ειδικές ανάγκες – όποιες κι αν είναι αυτές – δεν μπορεί παρά να θεωρούνται, ουσία αλλά και τύποις, ισότιμοι πολίτες μιας σύγχρονης πολιτείας.

Έτσι το αγαπημένο παραμύθι “Το Σοφάκι και ο Ντο” που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της αγάπης, της φροντίδας και της προσφοράς, αποκτά ακόμη ένα σκοπό: να μυήσει τα παιδιά στη διαφορετική αλλά τόσο ξεχωριστή κουλτούρα αυτών των ανθρώπων, που εκ των πραγμάτων είναι πολύ εξωστρεφείς και να τους δείξει τον τρόπο να επικοινωνούν μαζί τους, διαδίδοντας παράλληλα την αξία και της δικής τους γλώσσας.

Σε αφήγηση της Μαρίας Μπεκατώρου, νοηματική αφήγηση της Εύας Σουρτζή, μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου αλλά και με τη σημαντική συμβολή του Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας “Το Σοφάκι και ο Ντο” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας ενώ η αφήγηση σε νοηματική γλώσσα υπάρχει σε κάθε αντίτυπο της Διόπτρας με QR Code.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε παιδαγωγό ειδικής εκπαίδευσης να αποκτήσει εντελώς δωρεάν το video σε υψηλή ανάλυση, επικοινωνώντας με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων των εκδόσεων Διόπτρα στο pr@dioptra.gr .

Μπορείτε να δείτε την αφήγηση εδώ.