Γιατί σε όλες αξίζει να φέρονται σαν πριγκίπισσες

Όλα τα παραμύθια δεν έχουν καλό τέλος…

Με αυτό το μήνυμα και με όπλο του την τέχνη και με μία πρωτότυπη καμπάνια ο Saint Hoax από τη Μέση Ανατολή ευαισθητοποιεί σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία.

Ο καλλιτέχνης μετέτρεψε τα πιο γνωστά παραμύθια σε αφίσες κατά της βίας, παρουσιάζοντας τις πιο αγαπημένες πριγκίπισσες της Disney, ξυλοδαρμένες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καμπάνια ονομάζεται «Happily Never After» (ελεύθερη μετάφραση: Και ΔΕΝ ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα) και σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει γυναίκες και κορίτσια να αναφέρουν στις Αρχές τυχόν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Η σειρά παρουσιάζει την Ωραία Κοιμωμένη, την Πεντάμορφη, την Σταχτοπούτα, τη Γιασμίν και την Άριελ με μώλωπες και τραύματα στο πρόσωπο. Κάθε αφίσα συνοδεύεται από την λεζάντα «Πότε σταμάτησε να σου φέρεται σαν πριγκίπισσα; Δεν είναι ποτέ αργά για να θέσεις τέλος».

Η καμπάνια τράβηξε το ενδιαφέρον του δημοφιλούς site Buzzfeed, το οποίο παρουσίασε τις αφίσες ως «σοκαριστικές».

«Νομίζω ότι η πράξη της άσκησης ενδοοικογενειακής βίας είναι από  μόνη της σοκαριστική», δήλωσε ο Hoax σε τηλεφωνική συνέντευξη με το ABC Action News.  «Αν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε με κάθε τρόπο τότε πρέπει να σοκάρουμε το κοινό προκειμένου να περάσουμε το μήνυμα».

 

Ο ίδιος καλλιτέχνης έχει προβεί σε δημοσίευση ακόμη μίας καμπάνιας προκειμένου να ευαισθητοποιήσει σχετικά με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από μέρος της οικογένειας.