Πώς έκοψε το παιδί μου την πάνα… σε μία νύχτα!

Ένας από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς μου, όταν έκανα δεύτερο παιδί ήταν τι θα γίνει όταν θα έρθει η ώρα να περάσουμε το μεταβατικό στάδιο, από την πάνα στο γιο-γιο.

Η εμπειρία μου από το πρώτο παιδί που πλέον είναι 8 ετών δεν ήταν και οι καλύτερες ιδιαίτερα κάθε φορά που έπρεπε να πάμε μια επίσκεψη ή ακόμη και βόλτα στο πάρκο. Τι κι αν είχαμε ξεκινήσει όλη την προετοιμασία από το σπίτι «Γιάννη θες τσίσα; Γιάννη μήπως θες κακά πριν φύγουμε;». Πάντα, μα ΠΑΝΤΑ, ο Γιάννης θα ζητούσε το γιο – γιο του (πολλές φορές γοερά) την πιο ακατάλληλη στιγμή. Από την ώρα που σβήνουμε τα κεράκια σε κάποιο παιδικό πάρτυ μέχρι το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ. Και φυσικά ο «επαναστάτης» Γιάννης ετών 2, τότε, δεν υπήρχε περίπτωση να μπει… στην αναμονή ή να καταδεχτεί να πάμε στην πιο κοντινή τουαλέτα. Η λύση ήταν ή να μην πηγαίνουμε πουθενά ή να κυκλοφορούμε με ένα θεόρατο γιο – γιο παραμάσχαλα. ΑΔΥΝΑΤΟΝ!

Αυτό μάλιστα δημιουργούσε επιπλέον πρόβλημα στη μετάβαση από την πάνα στο γιο-γιο αφού αναγκαζόμασταν να έχουμε μαζί πάνες με τον Γιάννη να κάνει συνεχώς πισωγυρίσματα. Τελικά άργησε πολύ να αποχωριστεί γενικώς τις πάνες και εμείς περάσαμε μια μικρή οδύσσεια.

Μετά, λοιπόν, απ’ όλα αυτά δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα ότι υπάρχει στην πραγματικότητα αυτό το «μαγικό» γιο-γιο που μπορείς να το πάρεις παντού (κυριολεκτικά παντού) μαζί σου και μάλιστα χωρίς να σε κοιτάνε όλοι καλά-καλά. Ο λόγος για το «Καθεσάκι»! Το δεύτερο παιδί μου η Μάγια, έκοψε την πάνα κυριολεκτικά σε μία νύχτα σε ηλικία 2,5 ετών και πραγματικά το Καθεσάκι έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Τι είναι όμως αυτό το περίφημο γιο – γιο που σας αναφέρω; Πρόκειται για ένα αναδιπλούμενο, πλήρως ανακυκλώσιμο γιο-γιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά ηλικίας 2 έως 7 ετών στις πιο αντίξοες συνθήκες, στις πιο προβληματικές περιοχές. Όταν αποφασίσαμε να κόψουμε στην Μάγια την πάνα δεν πήραμε ποτέ μαζί μας μερικές εφεδρικές. Πήραμε το καθεσάκι και όποτε χρειαζόταν το έβγαζα απλώς από την τσάντα μου και το χρησιμοποιούσαμε όπου κι αν ήμασταν. Έτσι η μικρή μου πέρασε πολύ ομαλά και πολύ εύκολα αυτό το στάδιο. 10 δευτερόλεπτα αρκούσαν για να ξεδιπλώσω το καθεσάκι και να ανακουφιστεί το παιδί μου την ώρα που ζητούσε τουαλέτα.

Να σας πω, μάλιστα, ότι δεν απαιτεί καθάρισμα, είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικό και το χρησιμοποιείτε πάντα σε συνδυασμό με ανταλλακτικά σακουλάκια μιας χρήσης. Για εμάς αποτέλεσε το βασικό εργαλείο για το κόψιμο της πάνας και πλέον, τώρα που η κόρη μου είναι 3,5 ετών, το έχουμε μαζί μας σε κάθε έξοδο, ιδιαίτερα σε σημεία που δεν υπάρχει καθόλου τουαλέτα.