5 νόστιμες συνταγές με μήλα

Ανακαλύψαμε πέντε μοναδικές συνταγές με πρωταγωνιστή το μηλαράκι. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε και δεν θα χάσετε.

Η οικογένεια σας θα τις λατρέψει και θα κάνουν και πέρα τον γιατρό!

Ταρτάκια μήλου


Υλικά

Για τη γέμιση:
400 γρ. μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γρ. ζάχαρη
150 ml κόκκινο κρασί
1 μπαστουνάκι κανέλα

Για τη ζύμη:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο από το ψυγείο
60 γρ. ζάχαρη
100 ml κρύο νερό
1 πρέζα σκόνη πιπερόριζας (τζίντζερ)
αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα κομμένα μήλα, μαζί με 50 γραμμάρια ζάχαρη, το κρασί και το μπαστουνάκι κανέλας. Σιγοβράζουμε, μέχρι να απορροφηθεί όλο το κρασί και να λιώσουν τα μήλα.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη με το αλεύρι, το βούτυρο, 60 γραμμάρια ζάχαρη, το κρύο νερό, το τζίντζερ και αλάτι. Την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και στρώνουμε με αυτό 24 φορμάκια για μικρές τάρτες. Γεμίζουμε με το μείγμα μήλου και σκεπάζουμε με λωρίδες από τα κομμάτια της ζύμης που περίσσεψαν.

Ψήνουμε τα ταρτάκια στον φούρνο για 15 λεπτά.

Πηγή: gourmed.gr

Μηλόπιτα με ολόκληρα μήλα


Υλικά

8 φέτες μήλου
3 κουταλιές και 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο.
4 κουταλιές και 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη.
λίγα καρύδια
1 αυγά
3 βανίλιες
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
2/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο και περιχύνουμε ένα ταψάκι. Πασπαλίζουμε τη μαύρη ζάχαρη. Κόβουμε τα μηλαράκια μας σε φέτες και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Στο κέντρο των μήλων βάζουμε καρύδια, εφόσον σας αρέσουν βέβαια. Χτυπάμε στο μίξερ επί 4 λεπτά τουλάχιστον στη μεγάλη ταχύτητα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό, ρίχνουμε τη βανίλια, τη φαρίνα και το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα.

Το ψήνουμε γύρω στα 45-50 λεπτά. Μόλις το βγάλετε αφήστε το να κρυώσει καλά και αναποδογυρίστε το. Η λιωμένη μαύρη ζάχαρη θα αρχίσει να τρέχει στα τοιχώματα του γλυκού.

Πηγή: syntagesapospiti.gr

Ρολά μήλου με χαλβά


Υλικά

4 μήλα
200 γραμμάρια φύλλα κρούστας εμπορίου
100 γραμμάρια  καρύδια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια χαλβά με κακάο
1/2 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο
Χυμός 1 πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα μήλα και προσθέτουμε τα καρύδια, τον χαλβά ψιλοκομμένο, την κανέλα, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Κόβουμε τα φύλλα σε πλατιές λωρίδες. Βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο, βάζουμε αρκετή γέμιση και το τυλίγουμε κατά μήκος, σαν φλογέρα.

Τοποθετούμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις πασπαλίζουμε, τέλος με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: sidagi.gr

Μάφινς με μήλο και σταφίδες


Υλικά

1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα μήλα και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.

Ρίχνουμε και τις σταφίδες μαζί με τα μήλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Σε ταψάκι για κεικάκια βάζουμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Συνοδέψτε τα με παγωτό μόκα με κακάο.

Πηγή: sidagi.gr

Κέικ με μήλο και καρύδια


Υλικά

Για τη γέμιση
3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
μισό χυμό λεμόνι
4 με 5 μήλα
1 κουτάλι κανέλα

Για το κέικ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 & 1/2 βανίλια σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά
1/4  φλιτζανιού χυμό από πορτοκάλι
2 &3/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάλι κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τους ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, ζάχαρη, κανέλα. Τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στην άκρη.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα στεγνά υλικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υγρά μας υλικά. Προσθέτουμε τα στεγνά, στα υγρά και τα ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε μια φόρμα 28 εκ. (με άνοιγμα στα πλάγια) και ρίχνουμε λαδόκολλα. Προσθέτουμε  την μισή ζύμη και επάνω τα μισά μήλα. Πάλι την μισή ζύμη και μισά μήλα.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 160 βαθμούς στον αέρα και το ψήνουμε για 60 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι και αν βγαίνει καθαρό από τη ζύμη το κέικ μας έχει ψηθεί.

Πηγή: sidagi.gr