Αλμυρά σνακ για το παιδικό πάρτι

Ετοιμάζετε πάρτι για το κοριτσάκι ή το αγοράκι σας; Δοκιμάστε να φτιάξετε τα σνακ που ακολουθούν και εντυπωσιάστε τους μικρούς σας καλεσμένους με τις ιδέες σας.

Φροντίστε μόνο να έχετε προλάβει να βγάλετε φωτογραφία τις δημιουργίες σας γιατί θα εξαφανιστούν γρήγορα από τον μπουφέ.

Φατσούλες με τυρί


Υλικά:
ψωμί του τοστ (λευκό ή σταρένιο)
τυρί σε φέτες
ελιές
ντομάτα
πιπεριά

Εκτέλεση:
Αφαιρέστε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού, απλώστε τις σε πιατέλα και βάλτε μία φέτα τυρί σε κάθε μία. Για μάτια, χρησιμοποιήστε ελιές γεμιστές με πιπεριά και για στόμα μια λωρίδα πιπεριά ή ντομάτα.

Πιτάκια σβουρίνια


Υλικά:

Σβουρίνια με γκούντα, ζαμπόν, μπέικον
μαρούλι κατσαρό
φρέσκο κρεμμύδι
καρότο
ελιές
κόκκινη πιπεριά

Εκτέλεση:
Ψήστε τα σβουρίνια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Κόψτε το μαρούλι σε μικρά κομμάτια και απλώστε τα σε μια πιατέλα. Μόλις κρυώσουν τα σβουρίνια τοποθετήστε τα πάνω στο μαρούλι έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια κάμπια. Βάλτε ελιές για τα ματάκια και πιπεριά για στόμα.

Πρωτότυπα λουκανικοπιτάκια


Υλικά:
Φρέσκια σφολιάτα
παναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου
λουκάνικα
τυρί του τόστ
 κάππαρη
μουστάρδα
κέτσαπ

Εκτέλεση:
Κόψτε τη φρέσκια σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα περίπου 15cm X 15 cm. Τοποθετείστε στο πάνω μέρος της σφολιάτας το τυρί και πάνω του τα κομμάτια από το λουκάνικο που έχετε κόψει στη μέση. Διπλώστε πάνω τους το επάνω μέρος της σφολιάτας και ενώστε τα πλαϊνά κάνοντας σχέδιο με το πιρούνι. Ψήστε για 20 λεπτά στους 180. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο σχηματίστε τα πρόσωπα με την κάππαρη, τη μουστάρδα και την κέτσαπ. Δοκιμάστε τα «κρεβατάκια» με κοτόπουλο και προσθέστε το ζαμπόν πάνω από το τυρί.

Πίτσα με αραβική πίτα


Υλικά:
1 αραβική πίτα
πάριζα
τυρί τριμμένο
πιπεριά πράσινη και κόκκινη
ελιές
σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση:
Βάλτε σάλτσα, τυρί, πάριζα, πιπεριά και ότι άλλο θέλετε επάνω στην αραβική πίττα για την γέμιση της πίτσας. Τοποθετήστε την πάριζα για μάτια, μύτη και αυτιά και βάλτε χρωματιστές πιπεριές για μουστάκια, φρύδια και στόμα. Ψήστε στους 180 βαθμούς και η πίτσα – αγελάδα θα είναι έτοιμη σε 20 – 25 λεπτά.

Κρεατόπιτα Τρίλιζα

Υλικά:
φρέσκια ζύμη σφολιάτα
1 κιλό κιμά
4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1/2 λίτρο γάλα
πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού γλυκό τραχανά
1/2 λίτρο νερό
αλάτι
 λίγη κανέλα

Εκτέλεση:
Κόψτε τα κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι, ρίξτε και τον κιμά και συνεχίστε το τσιγάρισμα μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς. Προσθέστε το γάλα, το νερό, τον τραχανά, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Απλώστε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ, προσθέστε τη γέμιση και απλώστε και το πάνω φύλλο. Από το φύλλο φροντίστε να κρατήσετε 4 λωρίδες που θα σχηματίσουν την τρίλιζα. Με τυρί και ζαμπόν φτιάξτε τα σύμβολα Ο και Χ της τρίλιζας.

Πηγή: paidikoparty.gr