Τα σχολεία ανοίγουν και πολλοί γονείς έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τι κολατσιό να βάζουν στα παιδιά για να παίρνουν μαζί τους. Και το αλμυρό κέικ με πιπεριές και μπέικον είναι μία ιδανική επιλογή
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι πιπεριές κόκκινη – κίτρινη σε κύβους
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 4 αβγά χτυπημένα
- 150 ml γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ.
- Στη συνέχεια κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Τοποθετείτε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για 1 ώρα.
- Αφήνετε στο πάγκο της κουζίνας να κρυώσει λίγο και το κόβετε.