Εύκολα και γρήγορα μπισκότα από γλυκοπατάτα

Είναι τα πιο υγιεινά και διαφορετικά μπισκότα που έχετε φτιάξει ποτέ! Με κύριο συστατικό την γλυκοπατάτα, η υπέροχη και ελαφριά γεύση της θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

 

Υλικά

Εκτέλεση

Προθέρμανετε το φούρνο στους 200oC.

Για να ετοιμάσετε τον πουρέ γλυκοπατάτες, καθαρίστε 4-5 γλυκοπατάτες και βάλτε τις σε νερό που βράζει για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τόσο που να διαλύονται με ένα πιρούνι.

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Κόψτε το shortening σε κομματάκια και ανακατέψτε με τις γλυκοπατάτες και αρκετό γάλα στο μπολ και το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Γυρίστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε σε παχιά φύλλα.

Κόψτε με κουπάτ σε στρογγυλά μπισκοτάκια και απλώστε σε λαμαρίνα με ελαφρώς λαδωμένο χαρτί.

Ψήστε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.