Εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτα

Το παγωτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα καλοκαίρι. Και από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων. Τι θα λέγατε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό σοκολάτα, που είναι και από τις πιο αγαπημένες γεύσεις;

Υλικά για 4 άτομα

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

2 φλ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Αρχικά κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τη βάζετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.

Αποσύρετε το μπολ με τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σε μαλακή σαντιγί που να κρατά το σχήμα της.

Την αδειάζετε στο κρύο μπολ με τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και την ενσωματώνετε ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Το βάζετε σε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί με καπάκι (χωρητικότητας 2 λίτρων περίπου) και το αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να πήξει.