Φακές με λαχανικά και γραβιέρα

Οι φακές είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Επίσης περιέχουν σίδηρο που είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι κατάλληλη για μωράκια 9-12 μηνών.

Υλικά

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε, ξεσποριάστε και ψιλοκόψτε τις ντομάτες. Καθαρίστε, πλύνετε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Καθαρίστε και κόψτε το καρότο, το σέλερυ και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τις φακές σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήστε τις για λίγο. Ύστερα τις ξεπλύνετε και τις στραγγίζετε καλά. Σε μία κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίστε το κρεμμύδι, το σέλερυ και τα καρότα για πέντε λεπτά. Προσθέστε τις φακές, τις πατάτες και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και μία κουταλιά της σούπας νερό. Σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφού το βγάλετε από τη φωτιά, προσθέστε τη τριμμένη γραβιέρα και πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει πουρές.