Φτιάξτε σοκολατένιο ρυζόγαλο για τα παιδιά

Το ρυζόγαλο είναι από τα υγιεινά, νόστιμα και παραδοσιακά επιδόρπια για τα παιδιά. Αλλά και για τους μεγάλους. Υπάρχει η κλασική συνταγή, αλλά υπάρχει και μία εναλλακτική πρόταση με σοκολατένια γεύση.

Υλικά

1 φλιτζάνι ρύζι

200 γρ. σοκολάτα υγείας

1 λίτρο γάλα σόγιας

2 κ.σ. ζάχαρη

1 βανίλια

1/4 κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση

Σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνετε το γάλα σόγιας και προσθέτετε την κανέλα και τη βανίλια, καθώς και δύο κουταλιές ζάχαρη.

Τοποθετείτε το ρύζι στο ζεστό γάλα και σιγοβράζετε για περίπου μισή ώρα.

Μόλις κάψει το ρύζι, προσθέτετε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε να ανακατεύετε έως ότου το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά.

Σερβίρετε σε μπολάκια και τοποθετείστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.