Γιουβαρλάκια για παιδιά

Μια εύκολη, γρήγορη και άκρως χειμωνιάτικη συνταγή για τις μαμάδες που θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους λαχανικά.

Υλικά
1/2 κιμάς μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 καρότα
1 πατάτα
1 κύβο βοδινό
1 κρεμμύδι
1 αυγό
άνηθο
μαϊντανό
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
νερό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό με το βούτυρο και τον κύβο. Χτυπήστε στο multi τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ένα καρότο και το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ βάλτε τον κιμά, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και όσα χτυπήσατε στο multi και αρχίστε να πλάθετε τα μικρά γιουβαρλάκια.

Στην κατσαρόλα προσθέστε κομμένο σε κύβους το άλλο καρότο με την πατάτα και αφού κοχλάσει ρίξτε ένα ένα τα γιουβαρλάκια.

Αφού βράσουν και μαλακώσουν φτιάξτε  το αυγολέμονο.

Για το αυγολέμονο
Χτυπήστε καλά το ασπράδι να γίνει αφρός, προσθέστε τον κρόκο, το λεμόνι και ανακατέψτε καλά βάζοντας ζωμό από το φαγητό. Βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέστε το αυγολέμονο ανακατεύοντας.