Κεφτέδες με σπανάκι

Οι κεφτέδες αρέσουν πολύ στα παιδιά, οπότε είναι εύκολο να εισάγουν στη διατροφή τους λαχανικά όπως το σπανάκι.

Υλικά
200γρ. σπανάκι
1 αυγό
1 κουταλιά σούπας παρμεζάνα
1 πατάτα
1 κουταλιά σούπας τριμμένο ψωμί
Αλεύρι ολικής
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίστε, πλύνετε το σπανάκι και βράστε το σε σκεπασμένη κατσαρόλα με λίγο αλατισμένο νερό. Στίψτε και στεγνώστε το καλά. Στο μεταξύ βράστε και την πατάτα.

Κόψτε το σπανάκι σε κομμάτια και βάλτε το σε γαβάθα με το αυγό, την τριμμένη παρμεζάνα, την ξεφλουδισμένη πατάτα που έχετε διαλύσει, 1 κουταλιά σούπας τριμμένο ψωμί και μια πρέζα αλάτι. Ζυμώστε μέχρι να πετύχετε ένα μείγμα συμπαγές και ομογενοποιημένο.

Πλάστε κεφτέδες μεσαίας διάστασης, αλευρώστε τους και περάστε τους από τριμμένο ψωμί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.