Αν ψάχνετε μία διαφορετική πρόταση για σαλάτα, είτε για συνοδευτικό είτε ακόμα και για ελαφρύ γεύμα, βρήκαμε για εσάς μια διαφορετική πρόταση. Σαλάτα με μπέικον και μπρόκολο.
Υλικά για 2-4 άτομα
3/4 φλιτζανιού σταφίδες
3/4 φλιτζανιού κομματιασμένα αμύγδαλα
1 φλιτζάνι μαγιονέζα light
1/2 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξίδι
2 μπρόκολα
1 κρεμμύδι ξερό μεσαίο
220 γραμμάρια μπέικον
Εκτέλεση
Βάζετε το μπέικον σε ένα βαθύ σκεύος και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια.
Στο μεταξύ ρίχνετε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα να βράσει για 15 λεπτά και το κόβετε σε μεσαία κομμάτια και το κρεμμύδι σε λωρίδες.
Στη συνέχεια ανακατεύετε με το μπέικον, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα, αναμειγνύετε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη και το ξίδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Περιχύνετε τη σάλτσα πάνω στη σαλάτα και αφήνετε να κρυώσει.