Μία διαφορετική συνταγή για να φάνε τα παιδιά το σπανάκι

Όσο υγιεινό και αν είναι το σπανάκι και απαραίτητο ειδικά αυτή την περίοδο με την έξαρση του κορονοϊού, τόσο το απεχθάνονται πολλά παιδιά. Και ψάχνουν οι μαμάδες τρόπους για να το εντάξουν στη διατροφή τους, χωρίς δυσαρέσκεια, απειλές ή φωνές.

Αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα και στα παιδιά σας δεν αρέσει το σπανάκι, βρήκαμε για εσάς μια διαφορετική και νόστιμη συνταγή. Ριζότο με σπανάκι και μανιτάρια.

Υλικά για 2 άτομα

4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κούπα καφέ μανιτάρια σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας κάρυ

1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κύβους

150 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε ελαφρά τα μανιτάρια, το σπανάκι και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά.

Προσθέτετε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά- σιγά μεγαλώνετε τους κύκλους.

Προσθέτετε το κάρυ και αλατοπιπερώνετε. Τέλος πασπαλίζετε με παρμεζάνα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.